09
juni
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

De Actros scoort in het zware werk: Sinkegroep het terrein in met de Mercedes-Benz Actros 4144 AK

De Sinkegroep uit Kruiningen heeft de afgelopen week een nieuwe Mercedes-Benz Actros bouwvoertuig van het type 4144 AK in gebruik genomen. Voor het vervoer van diverse soorten losgestort maakte men al gebruik van andere Mercedes-Benz voertuigen waaronder ook twee sterke Actros 5-assers.

Sinkegroep

In ruim dertig jaar tijd is de Sinkegroep uitgegroeid van een eenmanszaak met één kraan tot een belangrijke speler in de Zeeuwse bouw-, sloop- en transportmarkt met 65 medewerkers. Tegenwoordig telt het wagenpark van de transporttak 18 eenheden van verschillende merken. Voor het zware werk levert Mercedes-Benz hieraan een waardevolle bijdrage met vier trucks voor het vervoer van losgestort en bouwstoffen.

Actros 4144 AK

Afgelopen week leverde Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Van Oeveren-Vervaet een nieuwe Mercedes-Benz bouwvoertuig bij de Sinkegroep af. Deze 440 pk sterke Actros 4144 is uitgerust met vier aangedreven assen waarvan de voorste twee stuurbaar zijn. Op verzoek van de Sinkegroep is er op het chassis een Vossebelt kipper gemonteerd waarbij de bak zo ver mogelijke naar voren is geplaatst om de druk op de voorste assen zo goed mogelijk te benutten. Hiervoor heeft Van Oeveren-Vervaet een aantal kleine aanpassingen aan het chassis doorgevoerd zoals het verplaatsen van luchtketels. Daarnaast heeft men om deze reden ook gekozen voor de meest compacte cabine-uitvoering.

Rotsvast vertrouwen

Voor het zwaarste werk in moeilijk begaanbaar terrein worden door de Sinkegroep nagenoeg altijd de Mercedes-Benz kippers ingezet. Ook het vertrouwen in de nieuwe Actos 4144 is groot. Voor extra tractie is deze Actros naast vier aangedreven assen uitgerust met de grootst mogelijke bandenmaat. De Telligent automaat levert daar ook een bijdrage aan de zware inzet.

Rendabele inzet

De Mercedes-Benz Actros 4144 AK werd verkozen boven een aantal bouwvoertuigen van andere merken. De gunstige aanschafprijs, de duurzaamheid en de kwaliteit van het voertuig spraken allen in het voordeel van Mercedes-Benz. Bovendien is het verbruik van de Actros, die naar verwachting ruim 80.000 km per jaar zal rijden, zeer interessant. Ook na een aantal jaar vertegenwoordigt de Actros 4144 AK nog een aantrekkelijke restwaarde.