28
augustus
2017
|
14:04
Europe/Amsterdam

De Fleetboard Drivers’ League 2017 is beslist en de winnaars zijn bekend

De Fleetboard Drivers' League 2017 zit erop. Onder het motto RIJD.STRIJD.WIN namen vrachtwagenchauffeurs uit maar liefst negentien landen het drie maanden lang tegen elkaar op, in een zoektocht naar de beste chauffeurs en beste teams. Rusland, Hongarije en Ierland maakten dit jaar hun debuut op het internationale Fleetboard Drivers' League toneel.

Dertiende Fleetboard Drivers' LeagueHet was dit jaar voor de dertiende keer dat deze internationale competitie werd gehouden. Evenals voorgaande jaren was het doel van de competitie om met de inzetanalyse van telematicasysteem Fleetboard de beste rijstijlbeoordeling te behalen. De persoonlijke waardering bestond uit slijtage- en verbruiksrelevante factoren zoals anticiperend rijden, snelheidswissel- en remgedrag. Hoe hoger de waardering, des te hoger de uiteindelijke plek op de ranglijst. Gedurende de drie maanden durende competitie reden chauffeurs met hun eigen lading hun normale routes, met een minimum van 3200 kilometer per maand. Een team bestaande uit de drie beste chauffeurs van dezelfde vlootbeheerder, moesten minstens 9600 kilometer afleggen om zich te kwalificeren voor de wedstrijd. Nieuw dit jaar waren de duels waarbij chauffeurs elkaar uit konden dagen om bonuspunten te verdienen. Voor elk gewonnen duel werd 0,1 bonuspunt toegevoegd aan het puntenaantal.

Prijswinnaars

Drie maanden van competitie konden uiteindelijk drie individuele winnaars en drie teamwinnaars opleveren. Na een strijd die tot het laatste moment spannend bleef, trok Arno Kruidhof echter aan het langste eind. Hij mag zich een jaar lang 'Beste chauffeur van Nederland' noemen. Daarnaast wint hij, net als de chauffeurs op de tweede en derde plek, een verzorgde reis, inclusief één overnachting, voor de chauffeur plus één collega naar de Mercedes-Benz fabriek in Wörth en het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart. Als 'Beste team' eindigde Smeets Ferry bovenaan de ranglijst. Op de tweede en derde plek kwamen bij de chauffeurs Pawel Zamarlo en Roger Diederen, terwijl bij de teams respectievelijk Simon Loos en Leen Bakker het zilver en brons pakten. Uiteraard worden ook de drie beste teams beloond met een teamprijs. De prijswinnaars zijn inmiddels persoonlijk benaderd.

De Nederlandse winnaars deden automatisch mee aan de internationale competitie. De beste internationale teams zullen op 13 oktober 2017 gehuldigd worden tijdens de DTM-finale op de Hockenheimring.