18
april
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

De nieuwe Actros komt eraan

Nog steeds zijn ze gecamoufleerd als ze aan de laatste praktijktesten worden onderworpen, maar in de tweede helft van 2011 start de verkoop: de nieuwe trucks voor internationale transporten moeten een aanvulling gaan vormen op de huidige Mercedes-Benz Actros en zijn succes verder uitbreiden. De nieuwe trucks beloven de transporteurs en de chauffeurs meer rentabiliteit, rijdynamiek en comfort voor de bestuurder. Daarvoor staan onder andere compleet nieuwe chauffeurscabines in zeven basisvarianten garant. Zelfs onder de vermomming doen de contouren een markant concept vermoeden met behoud van het karakteristieke Mecedes-Benz design met aerodynamische vormgeving en een innovatief verlichtingsconcept. Aan de buitenafmetingen is al af te leiden dat er veel ruimte is voor het werk-, woon- en rustgedeelte van de chauffeur.

Onder de cabine bevinden zich de onlangs geïntroduceerde Mercedes-Benz motoren van de nieuwe motorengeneratie uit Mannheim. Deze zijn vooralsnog in vier vermogensklassen van 310 kW tot 375 kW en een maximaal koppel van 2100 Nm tot 2500 Nm leverbaar. Dankzij ultramoderne techniek met het unieke inspuitingssysteem X-Pulse en uitlaatgasrecirculatie en uitlaatgasreiniging volgens de dieseltechnologie BlueTec en partikelfilter voldoen deze motoren als eerste in Europa nu al aan de pas vanaf 2014 voorgeschreven grenswaarden volgens de Euro6 wetgeving. Met Euro6 worden de huidige Euro5 grenswaarden nog eens met 80% voor NOx resp. 67% voor partikels verlaagd.

De nieuwe generatie Mercedes-Benz Actros trucks voor het lange afstands vervoer zijn in de afgelopen zeven jaar aan de strengste test onderworpen, niet alleen in de hitte van de Sierra Nevada maar ook in wintertests aan de poolcirkel en tijdens praktijktesten op de weg. De betrouwbaarheid van de nieuwe trucks voor internationaal transport zullen de Mercedes-Benz belofte ‘Trucks you can trust’ alle eer aan doen.