25
november
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

De nieuwe Mercedes-Benz Actros Truck of the Year 2012!

De nieuwe Mercedes-Benz Actros heeft donderdagavond 24 november tijdens Trailer 2011 in Kortrijk de Europese titel Truck of the Year 2012 in de wacht gesleept. De constante innovaties en hoge investeringen van Mercedes-Benz zijn door de Europese vakjury zeer positief beoordeeld. De 21-koppige jury prees de nieuwe Actros om zijn zuinigheid en duurzaamheid, rijdynamiek en comfort. Bovendien werd het uitgebreide motorenprogramma met Euro 5, EEV en Euro 6 krachtbronnen hoog aangeschreven.

De titel Truck of the Year wordt jaarlijks uitgereikt aan de vrachtauto die de grootste bijdrage heeft geleverd op het gebied van zuinigheid, emissies, veiligheid, rij-dynamiek, ergonomie en comfort. De nieuwe Actros behaalde een totaal van 161 punten en liet daarmee de nummer twee de Tatra Phoenix (67 punten) en de nummer drie de Scania Euro 6 (50 punten) ver achter zich). Het is het tweede jaar op rij dat een Mercedes-Benz truck de titel Truck of the Year binnensleept. Truck of the Year 2011 staat namelijk op naam van de Mercedes-Benz Atego. De Actros mag de titel overigens voor de vierde keer voeren. In 1997, 2004 en 2009 werd deze vrachtauto namelijk ook Truck of the Year.

De nieuwe Actros. Een nieuwe dimensie.

De nieuwe Actros is in alle opzichten écht nieuw. Rendement, rijdynamiek en comfort voor de chauffeur waren de belangrijkste prioriteiten bij de ontwikkeling. De nieuwe Actros beschikt dan ook over een nieuwe range cabinevarianten, een compleet nieuw chassis een nieuwe wielophanging, aandrijflijn en een opvallend en stoer design met kenmerkende lichtunits. Verder valt de Actros op door zijn superieure en veilige weggedrag. Dit komt door een breder en nog torsiestijver chassis. Ook beschikt de truck over een nieuwe stuurinrichting voor een directer en scherper stuurgedrag. Op het nieuwe model debuteert de unieke Afstandsassistent met Stop and Go-functie. Dit systeem regelt volautomatisch het accelereren en remmen bij stremmend verkeer. Dit maakt met name stadsverkeer en filerijden veel makkelijker.

Vooruitstrevendheid met de Euro 6-emissienorm.

Europese truckfabrikanten doen hoge investeringen om zich voor te bereiden op de invoering van de Euro 6-emissienorm die begin 2014 wettelijk verplicht wordt. Het voordeel van de Euro 6-norm is dat de uitstoot van schadelijke stoffen op een nog nauwelijks meetbaar niveau is aangeland. Het nadeel is dat de benodigde technologieën per definitie een hoger verbruik én extra gewicht met zich meebrengen. Daardoor wordt het juist moeilijker om de beoogde CO2-doelen te halen.
Mercedes-Benz gaat daarom een stap verder. Volledig nieuwe truck-concepten vangen de nadelen van de complexe uitlaatgasreiningssystemen op, of overcompenseren deze zelfs. De nieuwe Mercedes-Benz Actros met de Euro 6 motor is de eerste truck van deze compleet nieuwe lijn en loopt dus verder op de zaken vooruit.

Record Run

Ook op het gebied van zuinigheid heeft de nieuwe Actros een enorme sprong gemaakt. Tijdens de Record Run 2011 reden drie vol beladen Actrossen 10.000 km tussen Rotterdam en het Poolse Stettin, een van de drukste autoroutes van Europa. Twee nieuwe Actrossen met Euro 5 en Euro 6 motor namen het op tegen de huidige Actros met Euro 5. De Actros Euro 6 was 4,5% zuiniger dan de huidige Actros met Euro 5. De nieuwe Actros Euro 5 deed het nog beter en was zelfs 7,6% zuiniger.