23
oktober
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

De nieuwe Mercedes-Benz Sprinter 4x4: grip op veiligheid

De Mercedes-Benz Sprinter heeft sinds de introductie een jaar geleden aan belangstelling geen gebrek. De vraag naar de marktleider in het competitieve bestelwagensegment blijft onverminderd hoog. Met de komst van de nieuwe Sprinter 4x4 wordt het gamma van de populaire Mercedes-Benz bestelwagen nog verder uitgebreid. Het 4x4 all-wheel drive systeem vergroot de inzetbaarheid van de Sprinter en maakt hem zelfs geschikt voor ruw terrein.  

De Mercedes-Benz Sprinter: zéér veelzijdig
De Mercedes-Benz Sprinter toont zijn veelzijdigheid door de diverse carrosserievarianten met onder andere drie wielbases, vier opbouwlengtes van 5,243 tot 7,343 mm, drie dakhoogtes en talrijke opbouwvarianten. Met een totaal geladen voertuiggewicht (GVW) tussen 2,8 en 5,0 ton en een laadvolume tot wel 17m³ biedt de Sprinter bestelwagenvariant voldoende laadcapaciteit. Tevens zijn er chassiscabine-varianten leverbaar die de opbouwmogelijkheden en de inzet nog verder vergroten. Hetzelfde geldt voor de motorvarianten: de even moderne als krachtige CDI-dieselmotoren met vier en zes cilinders zijn leverbaar in vijf prestatieniveaus tussen 65 kW (88 pk) en 135 kW (184 pk) en laten niets te wensen over. Alle Sprinters worden standaard geleverd met een automatische versnellingsbak.

4x4 all wheel drive
Het 4x4 all-wheel drive systeem vertaalt de veelzijdigheid in de aandrijving. In slechte weersomstandigheden of op lastig begaanbaar terrein geeft vierwielaandrijving véél meer grip, comfort en veiligheid dan bij een tweewiel aangedreven bestelwagen. Men kan naar eigen wens deze vierwielaandrijving in- en uitschakelen. Indien het systeem uitstaat, kan deze gedurende het rijden eenvoudig worden aangezet.

Aandacht voor de weg
Standaard zijn alle Sprinter modellen uitgerust met een automatische versnellingsbak en het elektronische stabiliteitsprogramma ADAPTIVE ESP wat ook perfect werkt als de vierwielaandrijving is ingeschakeld. Dit innovatieve systeem meet onder andere het gewicht van de lading, berekent het zwaartepunt van het voertuig en reageert daar adequaat op. Het motormanagement systeem grijpt uit zichzelf in als de remmen te warm dreigen te worden. Met dit elektronische ingrijpen krijgen de remmen de gelegenheid om af te koelen waardoor deze in topkwaliteit blijven en de veiligheid van mens en lading blijven garanderen.

Comfortabel en wendbaar
In de standaarduitrusting van de Mercedes-Benz Sprinter zijn onder andere elektrisch bedienbare zijruiten, centrale vergrendeling met afstandsbediening en een vijf-traps automaat opgenomen. De binnenruimte is ruim en heeft diverse doordachte opbergmogelijkheden. Doordacht is eveneens het toegangssysteem 'Keyless Entry and Slide' met automatische ont- en vergrendeling van alle deuren en het automatisch openen en sluiten van de schuifdeur van de laadruimte. Dit systeem is als optie leverbaar. Naast het comfort beschikt de Sprinter 4x4 over nog een groot voordeel. Het 4x4 systeem verdeelt het motorvermogen waardoor de Sprinter nog wendbaarder is. De vermogensverdeling is 35% vóór en 65% op de achteras. Hierdoor kunnen de bochten nog soepeler genomen worden en kan er ook makkelijker op onverhard terrein worden gereden. Dankzij het 4x4 aandrijfsysteem is ieder wiel los van elkaar controleerbaar. Indien één van de wielen aan grip verliest, wordt dit automatisch gecompenseerd door meer vermogen naar de andere wielen te sturen.

Schoon en rendabel
Alle Sprinter dieselvarianten zijn uitgerust met een krachtige en zuinige CDI-motor welke standaard voldoet aan de Euro4-eisen. Met een optioneel extra roetfilter stelt de Sprinter de norm in verbrandingstechniek. Door de mogelijkheid om het 4x4 systeem uit te schakelen wordt ook nog eens minder brandstof verbruikt. Vooral bij vervoer in de stad is dit een groot voordeel, want hier is tweewiel-aandrijving normaal gesproken voldoende.