22
november
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

De nieuwe Mercedes-Benz Sprinter:

  • Talrijke carrosserievarianten, motoren tot 190 kW (258 pk)

  • ADAPTIVE ESP met uitgebreidere functies standaard op voor alle modellen

  • Alle CDI-dieselmotoren voldoen aan Euro4/EU4 norm

  • Nieuw: V6-diesel, V6-benzine, Bi-Xenon verlichting, Supersingle banden, Keyless Entry & Slide

De Merdeces-Benz Sprinter zet al tien jaar lang de trend in zijn klasse en heeft zich daarmee in Europa al lang tot 'Sprinter-Klasse' ontwikkeld. De ongeveer 1,3 miljoen exemplaren van de Sprinter als marktleider in het transportersegment van 3,5 ton GVW (totaal geladen gewicht) spreken voor zich. In het komende voorjaar start de productie van een nieuwe Sprinter, die wederom trends zal zetten. Het fraaie ontwerp verbindt vorm en functie op ideale wijze met elkaar en bevat vele innovatieve en praktijkgerichte technieken.

Veelzijdig: carrosserie- en motorvarianten voor elke vraagDrie wielbases, vier opbouwlengtes van 5243 tot 7343 mm, drie dakhoogtes en talrijke opbouwvarianten – de nieuwe Sprinter is nog flexibeler en veelzijdiger dan zijn voorganger. Met een GVW tussen 2,8 en 5,0 ton voldoet hij bijvoorbeeld als bestelauto met 7 tot 17 m3 aan bijna alle denkbare eisen. Hetzelfde geldt voor de motoren: de evenzo moderne als krachtige CDI-dieselmotoren met vier en zes cilinders en tezamen vijf prestatieniveaus tussen 65 kW (88 pk) en 135 kW (184 pk) laten niets te wensen over. Alle CDI-dieselmotoren voldoen aan Euro4/EU4 norm en zijn standaard uitgerust met roetfilters. Voor bijzondere eisen op het gebied van comfort en rijeigenschappen is er de krachtige V6-benzineuitvoering met 190 kW (258 pk).

Tot de talkrijke innovaties rond de nieuwe Sprinter behoort onder andere een optionele variant met 4,6 ton GVW en plaatsbesparende Supersingle banden op aan de achteras.

Veilig: ADAPTIVE ESP voor alle modellen, stevige remmen, Bi-Xenon koplampenDe toch al voorbeeldige veiligheidsuitrusting van de huidige Sprinter wordt bij het nieuwe Sprinter nog beter: diverse aanpassingen aan de carrosserie hebben het gedrag bij crashes nog eens aanmerkelijk verbeterd. Bovendien zijn naast de tot nu toe beschikbare bestuurders-, bijrijders- en windowbags nu ook thoraxbags leverbaar. Standaard zijn alle modellen uitgerust met het elektronische stabiliteitsprogramma ESP van de nieuwste generatie, het zogenoemde ADAPTIVE ESP, en ook dat is een highlight. Het meet met zijn uitgebreide functies onder andere het gewicht van de lading, berekent het zwaartepunt van het voertuig en reageert daar adequaat op.Het chassis van de Sprinter is nog wendbaarder en tegelijkertijd veilig tijdens het rijden geworden. Tot de standaarduitrusting van alle varianten behoren 16 inch velgen met een uiterst effectieve reminstallatie met schijfremmen rondom, het anti-blokkeersysteem ABS, de elektronische remkrachtverdeling EBV en de hydraulische remassistent BAS.Extra veiligheid bieden de als optie leverbare Bi-Xenon koplampen met additioneel een actieve bochtenverlichting en afslagverlichting, een nieuwe dimensie in de licht- en daarmee de veiligheidstechniek voor bestelwagens.

Comfortabel: omvangrijke standaarduitrusting, innovatieve extra'sAan comfort hoeft het ook bij een bestelwagen niet te ontbreken. Dat bewijst de nieuwe Sprinter onder andere door een standaarduitrusting met elektrisch bedienbare zijruiten en centrale vergrendeling met afstandsbediening. Speciale aandacht verdient ook het nieuwe concept van de binnenruimte dat nog meer ergonomisch doordacht is met de aanzienlijk uitgebreide opbergmogelijkheden in de cabine. Doordacht zijn eveneens de vele nieuwe individuele opties, waarbij het innovatieve toegangssysteem 'Keyless Entry and Slide' met automatische ont- en vergrendeling van alle deuren en het automatisch openen en sluiten van de schuifdeur van de laadruimte in het oog springen.

De levering van de nieuwe Mercedes-Benz Sprinter gaat in mei 2006 van start. De productie van de gesloten bestelwagens en de combi's vindt plaats in de fabriek in Düsseldorf en van de chassis(dubbel)cabines in de fabriek in Ludwigsfelde bij Berlijn.