09
februari
2016
|
01:00
Europe/Amsterdam

De Paauw Recycling waardeert jubilaris-chauffeur met Actros RoadStars Edition

  • Zeer rijk uitgeruste Limited Edition Mercedes-Benz Actros 1863 LS voor De Paauw Recycling

  • Bijzondere truck als verrassing voor chauffeur ter ere van zijn 12,5-jarig jubileum bij het bedrijf

  • De truck van De Paauw zal zo’n 110.000 kilometer per jaar afleggen.

De Paauw Recycling uit Hengelo nam recentelijk de bijzonder rijk uitgeruste Actros RoadStars Limited Edition in gebruik voor het transport van te recyclen en gerecycled plastic. Speciale aanleiding voor de aanschaf van deze Actros 1863 LS is het 12,5-jarig jubileum van chauffeur Bart Otto.

Rijk uitgeruste Actros RoadStars Edition

Van de RoadStars Limited Edition, die ter ere van het succes van de Actros Euro 6 is samengesteld, wordt slechts een beperkt aantal geleverd. De Actros RoadStars Limited Edition is een echte droomauto: krachtig 16 liter motor, extra comfortabel en dankzij de grote GigaSpace-cabine. De ruime cabine met vlakke vloer is uitgerust met alle mogelijke comfortopties, zoals een massagefunctie in de met leer beklede bestuurdersstoel, standairco, en extra comfortabel matras. Bovendien beschikt de Actros van het type 1863 LS over het volledige pakket aan innovatieve Mercedes-Benz veiligheidssystemen, waaronder Active Brake Assist 3. De truck is voorzien van een 460 kW (630 pk) sterke krachtbron; het hoogst mogelijke vermogen in de OM473 motorenreeks. De truck van De Paauw zal zo’n 110.000 kilometer per jaar afleggen.

Baan Hengelo groot aandeel in herhaalde keuze Mercedes-Benz

Roy de Paauw, eigenaar van De Paauw Recycling, koos voor de bijzondere Actros als blijk van waardering voor chauffeur Bart Otto, die recentelijk zijn 12,5-jarig jubileum bij het bedrijf vierde. De Paauw: “Onze chauffeurs hebben altijd de belangrijkste stem bij de aanschaf van een nieuwe truck. In dit geval wilden we als blijk van waardering wat extra’s doen. Bart is al jaren erg belangrijk voor ons bedrijf. Hij is niet alleen een uitstekende chauffeur, maar denkt ook mee over de planning en helpt met de planning van collega’s. Daar mag dan ook wat tegenover staan.” De keuze viel op Mercedes-Benz vanwege de kwaliteit en uitstraling van de Actros, en vanwege de sterke relatie met Mercedes-Benz truckdealer Baan Twente. De Paauw: “Bij Baan Hengelo hebben ze niet alleen aan ontzettend goed product, maar ook worden onze chauffeurs als klant behandeld en niet als nummertje. Dat is voor ons zeer belangrijk. Als iemand met een luxe personenwagen bij een dealer komt, wordt hij vanzelfsprekend uitstekend behandeld. Als een chauffeur met zijn truck, die een veel hogere waarde heeft dan een personenwagen, bij een dealer komt, is dat helaas niet overal vanzelfsprekend. De eerste Mercedes-Benz Actros namen we zo’n acht jaar geleden in gebruik, inmiddels zijn vijf van onze zeven trucks van Mercedes-Benz.”

Eerste indruk Actros RoadStars Limited Edition zeer positief

De Paauw is zeer te spreken over de Actros 1863 LS: “Wat tijdens het rijden uiteraard direct opvalt is het vermogen van de truck. Als hij maximaal geladen is, rijdt hij weg alsof hij leeg is. Verder ziet hij er zowel van buiten als van binnen prachtig uit. Het interieur heeft een indrukwekkende kleurstelling en is heel mooi afgewerkt, waardoor je er meer het gevoel van een luxewagen bij krijgt. Ook chauffeur Bart Otto is uitzinnig over zijn nieuwe truck: “Ik heb in allerlei merken gereden en tot voor kort reed ik een Actros 1855 LS V8, maar deze nieuwe truck is echt uitzonderlijk. Wat betreft de rijervaring, maar ook wat betreft uitstraling en luxe.” De truck wordt ingezet voor het internationale transport van plastic. In Enschede en Hengelo wordt gerecycled plastic ingeladen om het naar de eindgebruiker te transporteren. Op de terugweg neemt de truck afvalplastic mee vanaf verschillende afvalinzamelaars in Europa om gerecycled te worden. De Paauw Recycling verwerkt jaarlijks zo’n 120.000 ton plastic.