01
december
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

De Sprinter is onder de merken Freightliner en Dodge sinds 2001 in de VS op de markt.

  • Bestaande fabriek van DaimlerChrysler wordt uitgebreid voor nieuw voertuig

  • Productie wordt verhoogd vanwege grote vraag

  • 220 nieuwe banen in Charleston

De nieuwe generatie van de Dodge Sprinter bestelwagen, die het huidige model in het voorjaar van 2007 zal opvolgen, zal worden geproduceerd in Ladson, een paar kilometer ten noorden van Charleston. De productie vindt plaats in een fabriek op het terrein van Freightliner LLC, een dochteronderneming van DaimlerChrysler. De Sprinter is onder de merken Freightliner en Dodge sinds 2001 in de VS op de markt.

De geheel vernieuwde Dodge Sprinter zet nieuwe standaards ten aanzien van uitstraling, ruimte en prestaties die nog niet eerder beschikbaar waren op de markt van lichte bedrijfswagens. De bestelwagen heeft nog meer model- en motorvarianten, voldoen aan alle milieunormen en veiligheidseisen, en beschikt over het nieuwe, adaptieve elektronisch stabiliteitsprogramma ESP, dat in staat is om het gewicht van de lading te meten, het zwaartepunt ervan te berekenen en zijn rijeigenschappen daaraan aan te passen.

DaimlerChrysler investeert $ 35 miljoen om de fabriek aan te passen aan de bestelwagenproductie voor de Noord-Amerikaanse markten. In eerste instantie zullen 220 werknemers voor het productieproces worden ingezet dat eind 2006 van start gaat. In 2005 zijn in de NAFTA-regio t/m oktober 22.800 Dodge Sprinters verkocht (over geheel 2004 waren dat 19.800 eenheden).

Andreas Renschler, lid van de raad van bestuur van DaimlerChrysler en directeur van de Divisie Bedrijfswagens, zei dat de capaciteit van de fabriek in Gaffney, waar sinds de laatste drie jaar de assemblage plaatsvindt, door de grote vraag naar de huidige bestelwagen onder hoge druk staat.

"We hebben ambitieuze plannen voor de bestelwagenmarkt in Noord-Amerika op de lange termijn", zei Dr. Rolf Bartke, directeur van de Mercedes-Benz bestelwagendivisie. "In een eerste stap om aan de vraag uit de markt te voldoen zal in de fabriek in Ladson een directe verhoging van de jaarlijkse productie tot 32.000 eenheden worden gerealiseerd, ca. 10.000 meer dan nu mogelijk is in Gaffney", voegde hij toe.

De gunstige ligging van de fabriek in Ladson bespaart ook de tijd bij de interne processen omdat de voertuigonderdelen vanuit Europa rechtstreeks in de haven van Charleston aankomen. De fabriek in Ladson is het hoofdkantoor en de belangrijkste assemblagelijn voor de producent van brandweer- en speciale hulpvoertuigen American La France, een divisie van Freightliner LLC.

American La France, producent van brandweer- en reddingsvoertuigen, zal worden afgesplitst als onderdeel van de nieuwe groep en de fabriek zal worden gebruikt om de nieuwe bestelwagen te assembleren. Een studie door de bedrijfswagendivisie van DaimlerChrysler heeft aangetoond dat Ladson uit logistiek oogpunt over duidelijke strategische voordelen voor de productie beschikt.

"Als grootste bedrijfswagenproducent ter wereld hebben wij de schaalvoordelen en financiële middelen om onze politiek voort te zetten en daarom steeds nieuwe en efficiënte producten te introduceren, zodat we aan de wensen van onze klanten overal ter wereld kunnen voldoen", zei Renschler.

Het nieuws van de productie van de Dodge Sprinter volgt op de recente bevestiging door DaimlerChrysler van de verkoop van 500 Orion hybride-elektrische bussen aan het gemeentelijk vervoersbedrijf van New York City. Het gaat gepaard met sterke groeiverwachtingen voor zware trucks en schoolbussen van Freithtliner in Noord-Amerika.