29
november
2016
|
01:00
Europe/Amsterdam

Deli XL kiest voor de compacte en wendbare FUSO Canter 9C15

  • Foodservice groothandel Deli XL neemt zeven FUSO Canters 9C15 in gebruik voor stadsdistributie

  • De zeven FUSO voertuigen zijn voorzien van milieuvriendelijke koelopbouw en worden ingezet voor gekoeld transport van verse producten

Foodservice groothandel Deli XL nam onlangs zeven FUSO Canter 9C15 geleverd door SternTrucks in gebruik. De voertuigen worden ingezet voor de distributie van verse producten in Amsterdam en bij de Horecagroothandel in Nieuwegein. De Canters zijn daarom voorzien van de energiezuinige Carrier Supra 850 Pure koelmachine.

De FUSO Canter

De keuze voor de FUSO Canter is een bewuste geweest, vertelt Jan Willem Gosseling van Fleetcraft, het bedrijf dat de aansturing van het operationele Fleet management van Deli XL uitvoert. “Het chassis van de FUSO is mooi smal. Samen met de compacte buitenafmetingen maakt dat de auto wendbaar en handzaam voor distributie in binnenstedelijke gebieden,” vertelt Gosseling. Daarnaast maakt de automatische versnellingsbak de FUSO 9C15 een comfortabele auto voor chauffeurs, die er verse producten voor horecagelegenheden, restaurants en ziekenhuizen in het drukke centrum van Amsterdam mee vervoeren. De Canters zijn bovendien uitgevoerd met standaard temperatuurregistratie van de laadbak. Naast de positieve eigenschappen van de Canter speelt de goede ervaring met de Mercedes-Benz en Fuso dealer SternTrucks een grote rol bij de aanschaf. De FUSO Canters van Deli XL komen daarom ook voor onderhoud bij SternTrucks.

Milieuvriendelijke opbouw

De nieuwe FUSO Canter voertuigen van Deli XL zijn uitgevoerd met een speciale milieuvriendelijke Carrier Supra 850 Pure koelmachine, voorzien van een TIER 4 dieselmotor. De TIER 4 is een nieuwe EU normering die pas vanaf 2019 zal worden geïntroduceerd voor stationaire dieselmotoren. Daarnaast is de koelmachine voorzien van zonnepanelen en accu voor aandrijving van de koelunit. De machine is afgevuld met het koudemiddel R452A, dat veel minder milieubelastend is dan de standaard R404A.

Deli XL

Deli XL, gevestigd in Ede, is sinds 1949 totaalleverancier voor de foodservice markt. Het fijnmazige distributienetwerk en eigen wagenpark van 350 trekkende eenheden zorgt ervoor dat Deli XL klanten door heel Nederland kan bedienen. De aansturing van het operationele Fleet management is door Deli XL uitbesteed aan Fleetcraft. Deli XL heeft 16 vestigingen verspreid over het hele land met 1650 medewerkers.