03
juli
2017
|
11:31
Europe/Amsterdam

Dertigste Actros 1845 LS afgeleverd bij Mammoet Road Cargo in Oudenbosch

Mercedes-Benz dealer automotions overhandigde recentelijk de laatste Mercedes-Benz Actros 1845 LS uit een order van dertig aan Mammoet Road Cargo. Dit transportbedrijf uit Oudenbosch is gespecialiseerd in exceptioneel wegtransport, machinetransporten en projectlading.

Mercedes-Benz

De dertig Actros trucks werden, verspreid over een periode van ruim twee jaar, afgeleverd door automotions. "Het 49 eenheden tellende wagenpark van Mammoet Road Cargo bestaat voornamelijk uit trucks van Mercedes-Benz," vertelt Huib Groeneveld, Manager Operations bij Mammoet Road Cargo. De laatste Actros truck, met BigSpace-cabine, is onder meer uitgerust met Lane Assist, Predictive Powertrain Control (PPC), automatische afstandsregeling en Active Brake Assist 4 (ABA4). Voor optimaal chauffeurscomfort, heeft Mammoet Road Cargo gekozen voor de zwaarste standkachel en een premium matras. De nieuwe Actros trucks worden vooral ingezet voor exceptioneel transport door heel Europa.

Fleetboard

De Actros trucks zijn aangeschaft inclusief een Reparatie & Onderhoudscontract bij huisdealer automotions. Dankzij telematicasysteem Fleetboard kan onderhoud slim ingepland worden zodat de auto's niet onverwacht stil komen te staan. Daarnaast sturen Mammoet Road Cargo en automotions met behulp van de inzetanalyse van Fleetboard aan op een optimale rijstijl van de chauffeurs. Zo wordt bespaard op brandstofverbruik en op onderhoudskosten door slijtage. Huib Groeneveld: "Ook voor ons is brandstofverbruik een belangrijk thema. Al zegt het verbruik mij niet alles. Daarom halen we de rijstijlcijfers uit Fleetboard en hiermee sturen we aan op een beter rijgedrag van onze chauffeurs."

Mammoet Road Cargo

Mammoet Road Cargo, gevestigd in Oudenbosch, richt zich op de Europese markt van uitzonderlijk wegtransport, machinetransporten en projectlading. Deze nichemarkten waarin afmetingen, gewichten, volumes en vooral de limieten en de strakke tijdsplanning de moeilijkheidsgraad bepalen, vereisen een hoog niveau van kennis, ervaring en vakmanschap. Het transportbedrijf heeft 75 medewerkers in dienst. De vloot van het bedrijf bestaat uit 49 trekkende eenheden waarvan 48 afkomstig van Mercedes-Benz. Sinds 2005 heeft Mercedes-Benz via automtions al meer dan 100 nieuwe trucks mogen afleveren bij Mammoet Road Cargo.