10
februari
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

Deutsche Telekom neemt 30 Mercedes-Benz Sprinters met aardgasmotoren in gebruik

  • Op de middellange termijn plannen wij, tot tien procent van onze vloot met alternatieve aandrijvingen uit te rusten

Deutsche Telekom heeft in aanwezigheid van de Duitse minister voor milieu, Jürgen Trettin, 30 zeer schone en stille Mercedes-Benz Sprinters met NGT-aandrijving (Natural Gas Technology) in gebruik genomen. Dit is de eerste voertuigvloot die door het Duitse ministerie van milieu wordt ondersteund in het kader van een project om bij te dragen aan een schoner milieu. Hiermee bevordert het ministerie het schone en stille distributieverkeer in standscentra en dichtbevolkte industriegebieden.

De fleetmanager van Telekom, DeTeFleetServices zal de 30 voertuigen overwegend bij T-Com inzetten. "Op de middellange termijn plannen wij, tot tien procent van onze vloot met alternatieve aandrijvingen uit te rusten. Het laadvolume en de actieradius zijn daarbij bijzonder belangrijke criteria voor ons", aldus Michael Musiolik van DeTeFleetServices.

Het onderzoekscentrum voor Emissievrije Bedrijfswagens in Mannheim kon met de Mercedes-Benz NGT-Sprinter een actieradius van zo'n 400 kilometer realiseren. Dankzij zijn hoge dak en een wielbasis van 355 cm zijn de voertuigen bovendien uitermate geschikt om ingezet te worden bij onderhouds werkzaamheden, waar een groot laadvolume gewenst is.