01
maart
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Dienstverlening voor transporteurs uitgebreid met Mercedes-Benz TruckMobility

Mercedes-Benz levert naast een compleet programma bedrijfswagens ook een zeer uitgebreid pakket aan services en diensten. Hiermee wordt de bedrijfszekerheid en het rendement van de voertuigen verder vergroot. Voor transporteurs is het van evident belang dat ongeplande stilstand tot een absoluut minimum wordt beperkt en dat er in dergelijke situaties snel en adequaat gehandeld wordt door de Mercedes-Benz organisatie. Binnen dit kader is de nieuwe service Mercedes-Benz TruckMobility een belangrijke en gewenste aanvulling.

Trucks you can trust

“Stilstand kost geld!” luidt het credo binnen de transportsector. Vervoerders dienen daarom op de betrouwbaarheid van de bedrijfswagens te kunnen vertrouwen. De keuze van het juiste merk en een optimale configuratie van het voertuig zijn hiervoor essentieel. De Mercedes-Benz transportadviseur speelt bij de aanschaf van een bedrijfswagen een belangrijke rol door met open vizier de transportondernemer te ondersteunen in de keuze voor het voertuig dat hem het meeste rendement oplevert. Betrouwbaarheid, duurzaamheid, rendement, comfort en praktische inzetbaarheid staan centraal in deze overweging.

Méér dan transport alleen

Mercedes-Benz levert niet alleen bedrijfswagens, maar biedt de vervoerder of fleetowner een uitgebreid pakket aan services en diensten. Naast voor de hand liggende aspecten als reparatie- en onderhoudscontracten, leasing, financiering en verzekeringen ondersteunt Mercedes-Benz zijn relaties onder meer met het telematicasysteem FleetBoard waarmee wagenparken efficiënt en uiterst economisch kunnen worden gemanaged én Driver Trainingen voor chauffeurs. Optimale mobiliteit en daarmee maximaal rendement is voor de complete dienstverlening het uitgangspunt. De Mercedes-Benz organisatie is daarom volledig ingericht op de eisen van de transportsector. Zo is een landelijk en zelfs Europawijd dekkend netwerk van Mercedes-Benz dealers opgebouwd dat met ruime openingstijden werkt om zo de bedrijfswagens optimaal inzetbaar te houden. Ook speelt het op de achtergrond opererende Mercedes-Benz onderdelensysteem een grote rol. Een uitgekiende logistiek garandeert dat elk benodigd onderdeel zo snel mogelijk bij de dealer beschikbaar is, mocht het niet op voorraad liggen.

Het Customer Assistance Center

Voor Daimler AG zijn klanttevredenheid en merkentrouw belangrijke factoren. Dat was één van de redenen om in 1998 in Maastricht het Customer Assistance Center (CAC) te openen, waartoe de personenwagen-, bestelwagen-, truck- en busrijders én geïnteresseerden zich voor vragen en 24-uursservice kunnen wenden. De medewerkers van het CAC, de Customer Service Representatives, in Maastricht kunnen een deskundig product- of merkgerelateerd advies geven. Om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen en trends volgen zij regelmatig producttrainingen. Medewerkers staan in tien moedertalen garant voor optimale mobiliteit in vijftien landen. Het serviceteam helpt jaarlijks zo’n 2,5 miljoen bellers, mailers of faxers en is daarmee uniek in de Europese autoindustrie. Het internationale telefoonnummer van het CAC is zeven dagen per week, 24 uur per dag gratis bereikbaar. De om hulp vragende bestuurder van een personen- of bedrijfswagen wordt in zijn of haar eigen taal te woord gestaan. Dankzij het gebruik van geavanceerde technologie ziet de CAC medewerker onmiddellijk waar het gestrande voertuig zich bevindt en ziet tevens waar het dichtstbijzijnde servicepunt of servicevoertuig is. Vervolgens wordt er in overleg een serviceteam ingeschakeld om onmiddelijke assistentie te verlenen. Vanuit Maastricht wordt de klant op de hoogte gehouden en wordt de afhandeling van het pechgeval gevolgd totdat de bestuurder zijn rit kan voortzetten. 

Speciaal voor transporteurs: TruckMobility

Mercedes-Benz biedt vanaf nu onder de naam Mercedes-Benz TruckMobility een compleet nieuwe en unieke service voor transportondernemers aan die 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar is. TruckMobility is een betaalbaar mobiliteitspakket voor pechhulp en ongevalsmanagement (indien mogelijk wordt het voertuig ter plaatse weer rijklaar gemaakt) en omvat een omvangrijke mobiliteitsservice, de organisatie van onderdelenlevering en financiële dekking. Tevens neemt deze nieuwe service al het benodigde regelwerk om de truck weer de weg op te krijgen uit handen van de ondernemer. Mercedes-Benz is de eerste truckleverancier die deze dekking ook aanbiedt voor het getrokken materieel en daarmee verder gaat dan de service van de gestrande truck alleen. Door deze nieuwe service wordt het financiële risico van stilstand aanzienlijk beperkt. TruckMobility is beschikbaar voor de Actros, de Axor, de Atego en de Econic, zowel nieuw als gebruikt (een gebruikt voertuig mag bij afsluiting van het contract niet ouder zijn dan 8 jaar en/of maximaal 1.000.000 km hebben afgelegd), heeft een looptijd van één, twee of drie jaar en is alleen verkrijgbaar in combinatie met de MercedesServiceCard. Gebruikte voertuigen dienen volgens de Mercedes-Benz servicevoorschriften te zijn onderhouden. De service geldt ook voor het getrokken materieel (tot 16 jaar oud). TruckMobility wordt geldig in veertig landen van Europa (met uitzondering van IJsland, Malta en Cyprus). Het uitgebreide servicenetwerk van Mercedes-Benz komt indien nodig direct in actie, ook ’s nachts. Op deze wijze wordt de uitvaltijd van de truck en het getrokken materieel, en de daarbij gepaard gaande kosten, tot een minimum beperkt.

Twee TruckMobility pakketten

Met de nieuwe mobiliteitsservice TruckMobility stelt Mercedes-Benz klanten twee pakketten ter beschikking: Basic en Premium. Tot de service elementen van het pakket TruckMobility Basic (voor gebruikte voertuigen) behoren: pechhulp ter plaatse, ongevalsmanagement Basic (indien mogelijk wordt het voertuig ter plaatse weer rijklaar gemaakt), wegsleepservice tot € 2.000,- per jaar, organisatie van onderdelenlevering, vervangend voertuig of aanhanger tot € 600,- en uitkering, indien geen vervangende truck of getrokken materieel beschikbaar is, van in totaal € 180,- per dag (tot maximaal drie dagen). Het Premium-pakket (voor nieuwe en gebruikte voertuigen) omvat aanvullend op het Basic-pakket de service elementen ongevalsmanagement Premium (regelen van een expert), bandenservice (materiaalkosten niet inbegrepen), logistieke service, mobiliteit chauffeur, overname van de kosten voor organisatie en bemiddeling tussen politie, justitie en openbare instanties, hotelovernachting en reserveringsservice voor een bewaakte parkeerplaats (niet in alle landen beschikbaar).

Service onderweg: de MercedesServiceCard

De Mercedes-Benz TruckMobility pakketten zijn alleen verkrijgbaar in combinatie met de MercedesServiceCard. De MercedesServiceCard biedt de (inter)nationale vervoerder het geruststellende gevoel in heel Europa en Turkije altijd toegang te hebben tot het fijnmazige Mercedes-Benz servicenetwerk. Bij een onverhoopt pechgeval wordt deze snel en adequaat afgehandeld. Met de MercedesServiceCard wordt namelijk het gestrande voertuig onmiddellijk geïdentificeerd en geldt direct een betalingsgarantie waardoor geen extra wachttijd ontstaat. Wanneer het probleem niet ter plaatse kan worden verholpen, staan door heel Europa servicebedrijven en meer dan tweeduizend Mercedes-Benz werkplaatsen klaar. Wie onderweg stil komt te staan met zijn truck met bandenpech, kan met de MercedesServiceCard altijd vertrouwen op de snelle hulp van bandenpartner Continental. Deze ContiBreakdownService geldt in 24 landen tegen gegarandeerde vaste prijzen. Indien gewenst kan de MercedesServiceCard worden uitgebreid met het Full Service-pakket waarmee onder meer betaald kan worden bij een netwerk van aangesloten pompstations en, in veel gevallen tegen een gereduceerd tarief, de tol kan worden voldaan van de Europese tolsnelwegen.