27
maart
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Dobbe Transport verduurzaamt wagenpark met zes Mercedes-Benz Euro 6-trucks

  • Twee Atego’s, twee Antossen en twee Actros trucks in de afgelopen periode aan de vloot toegevoegd

  • Veel vertrouwen in de Euro 6-oplossingen van Mercedes-Benz

  • Komende periode test met FleetBoard

Dobbe Transport uit Roelofarendsveen heeft zes nieuwe Mercedes-Benz trucks in gebruik genomen. Met de aanschaf van twee Atego’s, twee Antossen en twee Actros trucks investeerde de vervoerder in zes schone Euro 6-voertuigen. Bovendien zijn dit de eerste Atego’s van het nieuwe type in de vloot van Dobbe Transport.

 

Zes keer Euro 6

 

Vorig jaar oriënteerde Dobbe Transport zich bewust op nieuwe voertuigen met schonere Euro 6-techniek. De goede ervaringen met de trucks van Mercedes-Benz en de constructieve relatie met de lokale vestiging van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven leidde tot de aanschaf van twee Atego’s 1621 L, een Antos 2543 L bakwagen, een Antos 1827 L en twee Actros trucks van het type 1842 LS. De vrachtwagens worden respectievelijk ingezet voor transporten in Nederland, de Benelux en Frankrijk.  De jaarlijkse kilometrages lopen uiteen van 65.000 voor de Atego tot 125.000 voor de Actros.

 

Brandstof monitoren met FleetBoard

 

Niet alleen de betrouwbaarheid van het merk Mercedes-Benz leidde tot de aanschaf van de nieuwe trucks, ook de gunstige Total Cost of Ownerschip (TCO) droeg daar sterk aan bij. Belangrijk onderdeel hiervan is het brandstofverbruik. Het lage verbruik van de Mercedes-Benz trucks zorgt direct voor een hoger rendement. Om het verbruik van de nieuwe trucks nauwlettend te monitoren, wordt momenteel getest met FleetBoard. Mercedes-Benz levert standaard de hardware van het telematicasysteem op de trucks. In de testperiode wordt naast het verbruik ook de rijstijl van de chauffeurs gevolgd en beoordeeld.

 

Eerste nieuwe Atego’s

 

De twee Atego’s 1621 L zijn de eerste in het wagenpark van het nieuwe type dat eind vorig jaar in Nederland geïntroduceerd werd. Tot nu toe werd veel positieve ervaring opgedaan met de Atego’s van eerdere generaties. De nieuwe Atego’s werden geleverd met een verlengde achterwand in de cabine, PowerShift automaat, Orlaco Front-Achterzicht camera en een Zwartjes laadbak.

 

Dobbe Transport

 

Het familiebedrijf Dobbe Transport is meer dan 150 jaar actief in de logistieke dienstverlening. Toch is Dobbe Transport een moderne vervoerder met een uitgekiend wagenpark. Naast het al dan niet geconditioneerde vervoer van de meest uiteenlopende producten zoals planten, bloemen, verf, diervoeders, ijzerwaren, kleding, medicijnen en ijsgrondstoffen, verzorgt het transportbedrijf ook luchtvrachten en warehousing, douane entrepot en web logistiek in binnen- en buitenland. Daarmee leveren de medewerkers een totaaloplossing voor een brede klantenkring.