21
juli
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Door een testverbruik van 27.3 liter op de 100 kilometer koos Rien Goorden Transport voor Mercedes-Benz Actros

Rien Goorden Transport uit Oudenbosch heeft sinds kort de allereerste Mercedes-Benz trekker in het wagenpark rijden. Na een test met de Actros tijdens de Mercedes-Benz Fuel Duel, werd men overtuigd door de productkwaliteiten en brandstoverbruikscijfers van de truck.

De test met de Actros kende twee gescheiden periodes van respectievelijk twee en vier weken. In de eerste testperiode werd gekeken of de Actros beviel op het gebied van comfort en rijeigenschappen. De tweede was voor een langere test waarbij het brandstofverbruik nauwkeurig werd gevolgd. Het comfort en de rijkwaliteiten van de trekker werden als zeer goed ervaren en al snel werd de tweede test gestart. Vier weken lang werd de Actros Fuel Duel door verschillende chauffeurs vanuit Oudenbosch naar Duitsland gereden. Het gewicht van de combinatie met schuifzeilentrailer lag continu tussen de 35 en 40 ton. Het aantal loslocaties liep op tot wel twaalf per dag. De Actros liet zich van zijn beste kant zien met een gemiddeld verbruik van 27,3 liter op 100 km. Het gemiddelde van het wagenpark ligt rond de 30 liter per 100 km. Dit betekend dus een brandstofbesparing van maar liefst 9 procent!

Eerste Actros een feit

De overtuigende Fuel Duel resulteerde in een constructief gesprek met bedrijfswagendealer Sturm Auto. In goed overleg werd besloten de eerste Mercedes-Benz Actros 1844LS met slaapcabine in Fuel Duel configuratie aan te schaffen. Voor een goede luchtstroom rondom de truck en daarmee zo min mogelijk luchtweerstand werd de cabine voorzien van een compleet aerodynamicapakket. Ook aan het comfort van de chauffeur werd gedacht met een Super Drivers Line pakket met airco en standkachel. Huisleasemaatschappij Mercedes-Benz CharterWay leverde ook een waardevolle bijdrage aan de aanschaf van de Actros. De FleetBoard hardware die standaard op de Actros wordt geleverd, wordt gedurende een periode van drie maanden gratis door Rien Goorden Transport getest. Na deze drie maanden vindt een korte evaluatie plaats en wordt er besloten of men het telematicasysteem waarbij de rijstijl en de verbruikscijfers worden vastgelegd, blijft gebruiken.

Rien Goorden Transport

Het in Oudenbosch gevestigde Rien Goorden Transport is specialist in het vervoer van stukgoederen van en naar Duitsland. Met achttien medewerkers en even zoveel trucks rijdt men in 85 procent van de gevallen naar adressen in het Ruhrgebied. Het wagenpark kent meerdere merken waaronder Volvo, MAN en Iveco. Tot voor kort maakte Mercedes-Benz daar nog geen onderdeel van uit. Maar omdat men erg benieuwd was of de Actros de titel ‘zuinigste truck ter wereld’ ook in hun dagelijkse praktijk kon waarmaken, ging men de uitdaging van de Mercedes-Benz Fuel Duel aan.

Zuinigheidsoffensief

Sinds augustus 2010 biedt Mercedes-Benz transportondernemers de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe zuinig de Actros is. De Actros heeft in verschillende onafhankelijke tests bewezen de zuinigste truck in zijn klasse te zijn. Daarmee verdiende de Mercedes-Benz truck zelfs een plek in het Guinness World Records Book 2010. Gedurende een inzetperiode wordt het brandstofverbruik van de Actros bekeken en vergeleken met de andere trucks in het wagenpark. Het Mercedes-Benz voertuigmanagementsysteem FleetBoard, dat standaard op iedere Actros wordt geleverd, levert de bewijsvoering met gedetailleerde gegevens over het brandstofverbruik en de rijstijl van de chauffeur. Bij een jaarkilometrage van 150.000 levert bij de huidige dieselprijs 9 procent besparing al ruim € 4500,- per jaar op. Met dit zuinige verbruik dat de Actros bij Rien Goorden Transport realiseerde, kan dat in de looptijd van vijf jaar ruim € 22.500,- op de brandstofkosten schelen.