08
mei
2019
|
11:07
Europe/Amsterdam

Drie Actros 2553 LSVLA SilverStar Edition in gebruik genomen door Ter Linden Transport

Drie Actros SilverStar Edition trucks met GigaSpace-cabine versterken het wagenpark van Ter Linden Transport. Het transportbedrijf uit Doetinchem is specialist in het vervoer van windturbinecomponenten. De Actros 2553 LSVLA 6x2/4 vrachtwagens met voorloopas zullen voor dit uitzonderlijk vervoer worden ingezet. Mercedes-Benz dealer Wensink heeft de trucks geleverd.

Drie Actros SilverStar Edition trucks

Het wagenpark van Ter Linden Transport is uitgebreid met drie Mercedes-Benz Actros 2553 LSVLA 6x2/4 SilverStar Edition trucks. Hiermee komt het totaal van Mercedes-Benz trucks van Ter Linden op vier. De trekkers beschikken over een voorloopas, die het laadvermogen vergroot en het treingewicht is 72 ton. Ook is de motor van deze Actros met 390 kW (530 pk) krachtig. Het grote laadvermogen en de krachtige motor zijn belangrijk voor deze trucks, aangezien de trekkers worden ingezet voor het exceptioneel transport van windturbineonderdelen. De trucks zijn aangeschaft met een leaseconstructie van Mercedes-Benz Financial Services. Ook heeft Ter Linden Transport een Reparatie- en Onderhoudscontract afgesloten bij Wensink. De trucks gaan naar verwachting circa 120.000 km per jaar rijden.

Chauffeurscomfort

Het comfort voor de chauffeurs staat hoog in het vaandel bij Ter Linden Transport, aangezien de chauffeurs van de trucks een groot deel van Europa doorkruisen en vaak onderweg overnachten. De drie trekkers zijn uitgevoerd met de royale GigaSpace-cabine die voorzien is van alle gemakken: comfortbed met premium matras, chauffeurstafel, koelkast, standairco en -verwarming, DAB+-radio met MirrorLink en Apple CarPlay, televisie en magnetron. Bij een van de trucks is het bovenbed verruild voor een opbergkast. De trekkers beschikken daarnaast over diverse assistentie- en veiligheidssystemen, waaronder de anticiperende cruise control, Predictive Powertrain Control (PPC), Active Brake Assist 4 (ABA4) en Telligent afstandsregeling. Ook is de truck voorzien van Fleetboard. Ter Linden Transport maakt daarnaast gebruik van de dienst Mercedes-Benz Uptime, waarmee onderhoud vroegtijdig gesignaleerd en ingepland kan worden om zo ongeplande stilstand tot een minimum te beperken. Bovendien beschikken de trucks over het zichtpakket met Bi-Xenonlampen, regen- en lichtsensoren en led-achterlichten.

Interieur en exterieur

Niet alleen het lage brandstofverbruik, de betrouwbaarheid en de kwaliteit van Mercedes-Benz vrachtwagens waren doorslaggevend voor Ter Linden Transport in de keuze voor de Actros trucks. Ook de uitstraling van de Actros SilverStar Edition speelde een belangrijke rol. De nieuwe Actros trucks van Ter Linden zijn niet uitgevoerd in de typische SilverStar-kleuren (zilver en groen), maar in klantkleuren: geel met blauw. De gele kleur van Ter Linden Transport komt ook terug in het interieur. Zo zijn de bestuurders- en bijrijdersstoel voorzien van gele stiknaden en heeft ook de bies van de driedelige mattenset dezelfde kleur. De lederen deurpanelen, het dashboard en het stuurwiel geven de binnenkant van de trucks een luxe uitstraling, evenals de ambiente interieurverlichting die in diverse kleuren in te stellen is. Ondanks de uitvoering in klantkleuren is het niet te missen dat het in alle drie de gevallen om de Actros SilverStar Edition gaat. Het SilverStar-logo komt namelijk op diverse plekken terug: op de mattenset, in de unieke instaplijst en op de zijkant van de cabine.

Ter Linden

Transportbedrijf Ter Linden Transport is afkomstig uit Doetinchem, Gelderland. Ooit is het bedrijf begonnen als sleep- en bergingsdienst. Inmiddels is Ter Linden Transport een bekende naam in het exceptioneel vervoer. Het bedrijf is sinds begin jaren negentig gespecialiseerd in het transport van windturbineonderdelen, maar doet ook andersoortig zwaar horizontaal vervoer. Voor dergelijk uitzonderlijke vervoer zorgt Ter Linden Transport daarnaast voor onder meer de juiste vergunningen, transportbegeleiding en mogelijk noodzakelijke politiebegeleiding. Het wagenpark is volledig aangepast aan de behoeften van exceptioneel transport.