02
mei
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Drie exclusieve Actros Editions voor Schaffelaarsbos

Onlangs zijn aan Schaffelaarsbos B.V. uit Barneveld drie speciale uitvoeringen van de Mercedes-Benz Actros afgeleverd door Mercedes-Benz truckdealer Stern Trucks te Veenendaal. Het betreft twee Actros trekkers 1851 LS Edition Black Liner en een 1851 Edition White Liner. Deze fraaie trucks die in een gelimiteerde oplage van 500 eenheden zijn geproduceerd, worden door het bedrijf ingezet voor het vervoer van eiproducten.

Recentelijk is het aandeel Mercedes-Benz bij Schaffelaarsbos gestegen met de ingebruikname van drie nieuwe Actros 1851 LS Edition trekkers, twee in de exclusieve metallic lakkleur Obsidianzwart en een in Diamantwit. Bij beide uitvoeringen is de cabine afgewerkt met een brede verticale dubbele striping in elegant grijs. De buitenspiegels met chroomapplicaties (Actros Black Liner) of wit gespoten (Actros White Liner), treeplanken uit edelstaal (Actros Black Liner) of zwart gelakt (Actros White Liner), zwarte koplampbehuizing (Actros White Liner) of in chroom (Actros Black Liner), LED-dagrijverlichting en LED-markeerverlichting onderstrepen zijn markante verschijning. Het Edition-opschrift en het embleem op de deur benadrukken het bijzondere karakter van de Actros Edition. Bij de Actros White Liner vallen de zwart gespoten stalen velgen nog extra op.

In het interieur zorgen bruine geklimatiseerde lederen stoelen, deurpanelen met fraai gestikt leder afgewerkt, een lederen stuurwiel en lederen armsteunen voor een luxe uitstraling. Eveneens in leder uitgevoerd zijn de middelste vloermat en de mat in het open opbergvak boven de cockpit. De afwerking met mat zwart edelhout en de bruine velours matten completeren het gevoel van comfort, exclusiviteit en behaaglijkheid. De overige elementen van de standaarduitrusting zoals de luchthoorns, verlichte ster, zonneklep, elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak, elektrisch bedienbare rollo's voor de voorruit, automatische airco, sfeerverlichting en koelbox vormen een perfecte combinatie van comfort, functionaliteit en uitstraling.

Maar ook zijn bij de Actros Edition de veiligheid en zuinigheid niet vergeten. Behalve de toch al omvangrijke standaarduitvoering beschikken de Actros Edition Black Liner en de Actros Edition White Liner onder andere over Active Brake Assist 2 (noodremassistent ), dat ook stilstaande hindernissen herkent, een spoorassistent, stabiliteitsregelaar en een airbag voor de bestuurder. De windgeleiding en aerodynamica zorgen voor een verdere vermindering van het toch al gunstige brandstofverbruik.

Stern Trucks heeft deze Actros Editions met hun rijke uitrusting nog voorzien van vele accessoires, waardoor de trucks echte blikvangers zijn geworden.

Schaffelaarsbos B.V. uit Barneveld

Schaffelaarsbos uit Barneveld is een producent en leverancier van eipoeder voor industriële en diervoedertoepassingen. Het heeleipoeder van Schaffelaarbos wordt onder meer geleverd aan producenten van petfood, aquafeed, vogelvoer en voer voor jonge biggen. Het afleveren van de producten verzorgt het bedrijf in eigen beheer. Hiertoe heeft men een wagenpark van zeven trucks.