26
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Drie nieuwe Mercedes-Benz Actros Lowliners en een Antos LENA voor Smink Transport

Eerder dit jaar nam Smink Transport uit Amersfoort drie nieuwe Actros Lowliner trekkers in gebruik voor transport van nieuwe personen- en bedrijfswagens. Onlangs kwam daar nog een Antos bij die is opgebouwd met een autolaadkraan.

Actros 1845 LS Lowliner

De drie nieuwe Actros 1845 Lowliner trekkers zijn uitgerust met een BigSpace-cabine. De vrachtwagens worden voornamelijk ingezet voor transport van nieuwe personen- en bedrijfswagens, vaak met een bijzondere lading. Zo vervoeren de trucks demovoertuigen, prototypen, oldtimers en exclusieve modellen, bijvoorbeeld van en naar autotentoonstellingen. Dit doen ze onder andere voor Mercedes-Benz. De trekkers zijn tevens gekeurd en geregistreerd bij het Centraal Meldpunt Vrachtautoberging en worden ingezet met diepladers om gestrande voertuigen te vervoeren. Omdat Smink Transport voor de uiteenlopende werkzaamheden beschikt over verschillende soorten autotrailers zijn de nieuwe Actros trucks uitgerust met in hoogte verstelbare koppelschotels. De keuze viel op de ruime BigSpace-cabine met een stahoogte van 1,99 meter vanwege het comfort dat deze cabine biedt aan de chauffeurs tijdens het internationaal transport, waarbij ook in de cabine overnacht wordt. Jaarlijks zullen de nieuwe Actros trucks zo’n 100.000 kilometer afleggen. Herman van de Streek, chauffeur bij Smink Transport, is zeer tevreden over de nieuwe Actros. Zo roemt de chauffeur de ruimte, het comfort en het bedieningsgemak. Ook is hij zeer te spreken over de automatische transmissie Mercedes PowerShift 3. De trucks zijn geleased bij Mercedes-Benz CharterWay. Reparatie en Onderhoud wordt uitgevoerd door SternTrucks Nijkerk. 

Mercedes-Benz Antos 2545 LENA 6x 2/4 

Naast de drie nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks nam Smink Transport recent een Antos 2545 LENA 6x 2/4 in gebruik. Het chassis van de Antos is door de firma Ligthart uit Schagerbrug voorzien van een opbouw met laadbak en 33 tonmeter autolaadkraan. De truck wordt ingezet voor het transport van bouwplaatsinrichtingen en bij de berging van vrachtwagens. Voor deze werkzaamheden zal de Antos zo’n 75.000 km per jaar afleggen. 

Smink Transport 

Smink Transport uit Amersfoort is een veelzijdig transportbedrijf dat vooral bekend staat als specialist op het gebied van gesloten transport van personenwagens. Daarnaast vervoert het bedrijf bijzondere oldtimers, exclusieve modellen en geheime prototypen in de gesloten autotrailers. Ook verzorgt Smink Transport de berging van personen- en bedrijfswagens, vervoert het bouwmachines, ondersteunt het bij evenementen als de AutoRAI, bijvoorbeeld met Viptrailers, en coördineert het bedrijf het veiligstellen van auto’s en het ontruimen van bedrijven en woonhuizen.