12
december
2016
|
01:00
Europe/Amsterdam

Drie nieuwe Mercedes-Benz Actros trekkers voor Technische Unie

  • Drie Mercedes-Benz Actros 1833 LS trekkers voor Technische Unie waaronder de 333e truck geleverd door Wensink

  • Gunstige TCO en betrouwbaarheid belangrijkste redenen om keer op keer voor Mercedes-Benz te kiezen

  • De komende drie jaar wordt het wagenpark uitgebreid met nog eens 100 Mercedes-Benz trucks en bestelwagens

Technische Groothandel Technische Unie, uit Amstelveen, nam recentelijk drie Actros 1833 LS met tweede generatie OM 470 motor en geoptimaliseerde aandrijflijn in gebruik. Daaronder was de 333e truck die door vaste mobiliteitspartner Wensink is geleverd.

Actros 1833 LS

De drie Actros 1833 LS trekkers werden recent afgeleverd door Mercedes-Benz truckdealer Wensink. Het wagenpark van Technische Unie bestaat uit 250 eenheden die worden ingezet voor distributietransport. Van de 160 eenheden in eigendom van Technische Unie, zijn 115 van Mercedes-Benz. Het merendeel daarvan bestaat uit Atego bakwagens die dankzij de compacte buitenafmetingen zeer geschikt zijn voor distributietransport. Daarnaast heeft de Technische Unie ook veel bestelwagens van Mercedes-Benz in gebruik die ingezet worden voor het afleveren van kleine bestellingen in binnenstedelijk gebied. Per dag maken de chauffeurs van Technische Unie 10.000 stops om materialen bij klanten af te leveren. De Actros trucks, waaronder de nieuwste aanwinsten, worden gebruikt voor het nationale vervoer van grote materialen of oplagen vanuit het distributiecentrum in Strijen. Daarom zijn de Mercedes-Benz Actros 1833 LS trekkers uitgerust met een laad- en een loskraan en PTO Compressor. Ook aan veiligheid laten de Actros trekkers weinig te wensen over met een uitgebreid veiligheidspakket met onder andere Active Brake Assist 3 en afstandsregeling met stop-and-go-functie.

Mercedes-Benz

Naast een gunstige TCO is ook de betrouwbaarheid een belangrijke reden om voor Mercedes-Benz te kiezen, vertelt wagenparkbeheerder Willem Kooijman. “In combinatie met de service van Mercedes-Benz is het een fijne gedachte dat we altijd van de trucks van Mercedes-Benz op aan kunnen,” zegt Kooijman. Mercedes-Benz levert al ruim 50 jaar passende voertuigen aan Technische Unie. “De laatste 20 jaar is Wensink onze vaste Mercedes-Benz bedrijfswagendealer. De voertuigen die in het gebied van Wensink rijden, staan daar daarom ook in onderhoud,” vertelt Kooijman.

Technische Unie

Technische Unie, de grootste technische groothandel van Nederland, is gevestigd in Amstelveen maar heeft zo’n 40 commerciele vestigingen door heel het land. Het bedrijf begon in 1880 als magazijn voor Boheemse glas- en lampenartikelen. Het wagenpark van het bedrijf bestaat uit 250 distributie-auto’s waarvan 160 in eigendom van Technische Unie. Ongeveer 115 eenheden daarvan zijn Mercedes-Benz. Het bedrijf heeft 2.000 werknemers in dienst.