27
maart
2019
|
09:41
Europe/Amsterdam

Drie nieuwe Mercedes-Benz Actros-trucks voor Kuzee Autologistiek

Onlangs heeft Kuzee Autologistiek uit Vlissingen de eerste Actros uit een order van drie in gebruik genomen. Het gaat om een Actros 1848 LLS-trekker met BigSpace-cabine voor het transport van personenwagens, maar ook grotere voertuigen als bestelwagens en campers. In mei worden de overige twee Actros-bakwagens geleverd. Mercedes-Benz truckdealer Automotions in Goes verzorgt de aflevering.

Actros 1848 LLS-trekker

Kuzee Autologistiek heeft gekozen voor Mercedes-Benz trucks, vanwege de 24-uursservice, de hoge veiligheidsstandaard, het lage brandstofverbruik, de uitstraling en comfort. De onlangs geleverde Mercedes-Benz truck is een Actros 1848 LLS-trekker. De trekker is uitgevoerd met een LowLiner chassis voor lage koppelschotelhoogte, om hoge objecten te kunnen vervoeren. Daarnaast is de Actros voorzien van de ruime BigSpace-cabine. Deze truck beschikt over een breed pakket aan veiligheidssystemen: Lane Assist, Active Brake Assist en de automatische afstandsregeling. De truck zal ongeveer 125.000 kilometer per jaar gaan rijden. Na de komst van deze nieuwe Actros telt het wagenpark van Kuzee Autologistiek circa 30 vrachtwagens, waarvan ongeveer 20 Mercedes-Benz trucks zijn.

Twee Actros 1848 LENA-bakwagens met aanhangwagen

De twee Actros 1848 LENA-bakwagens hebben de grootst mogelijke cabine. De GigaSpace-cabine is een uitzondering in de autotransportwereld, omdat een grotere cabine tot gevolg heeft dat minder auto's vervoerd kunnen worden. Desondanks hebben beide trucks een capaciteit van maximaal negen auto's. Op beide vrachtwagens wordt voor de trekas een voorloopas bijgebouwd, waardoor een zwaardere lading vervoerd kan worden en de wettelijke maximale asbelasting niet wordt overschreden. Met de GigaSpace-cabine is bewust gekozen voor het comfort van de chauffeur. Zo is de bijrijdersstoel vervangen door een loungehoek, het SoloStar-concept. Ook is er achter de chauffeursstoel veel ruimte en een comfortabel bed. De twee Actros-trucks hebben een stabiliteitsregeling om pendelbewegingen in de hoogte actief tegen te gaan. Dit systeem kan alleen Mercedes-Benz leveren. Ook zijn deze vrachtwagens voorzien van luchtvering op zowel de vooras als beide achterassen en de veiligheidssystemen Lane Assist en Active Brake Assist. Beide bakwagens staan momenteel in opbouw bij Groenewold Carrosserie in Hoogezand, specialist op het gebied van autotransporters. De bakwagens zullen naar verwachting in mei in gebruik worden genomen.

Kuzee Autologistiek

Kuzee Autologistiek is een autotransportbedrijf uit Vlissingen. Het Zeeuwse familiebedrijf is opgericht in de jaren vijftig van de vorige eeuw. In de afgelopen decennia is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grotere spelers op het gebied van autotransport. Kuzee Autologistiek beschikt over een gevarieerd wagenpark: van een 1-lader voor spoedopdrachten tot geavanceerde veelladers voor snelle verplaatsing van grote partijen. Dagelijks vervoeren chauffeurs van Kuzee tientallen personenauto's door heel Nederland en het grootste deel van Europa: van lease- tot schade-auto's en van nieuwe auto's tot oldtimers. In de vakantieperiodes repatrieert Kuzee Autologistiek auto's van gestrande vakantiegangers in heel Europa.