27
februari
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

Drie nieuwe Mercedes-Benz Sprinters voor NH Schiphol Airport

Het internationale concern NH Hoteles heeft hotels over de hele wereld. Voor de vestiging nabij de luchthaven Schiphol biedt NH een shuttle service als extra dienstverlening. Voor deze service zijn onlangs drie nieuwe Mercedes-Benz Sprinters in gebruik genomen.

Eén van de meest toonaangevende hotelketens ter wereld

NH Hoteles is in 1978 opgericht in Pamplona, Spanje. In de jaren negentig is het concern binnen Europa sterk gegroeid door overnames van onder andere het Nederlandse Krasnapolsky en het Duitse Astron. Dankzij verdere overnames in Europa, Latijns-Amerika en Afrika is deze multinational één van de meest toonaangevende hotelketens ter wereld. Het beursgenoteerde bedrijf telt momenteel 340 vestigingen, verdeeld over 21 landen. Eén van deze vestigingen is gelegen naast de Amsterdamse luchthaven Schiphol. NH Schiphol Airport heeft 419 luxe ingerichte kamers, diverse viersterren faciliteiten en 18 multifunctionele vergaderzalen.

Extra dienstverlening

Eén van de extra diensten die NH Schiphol Airport haar klanten biedt, is de Airport Shuttle. Aangezien deze service 24 uur per dag en zeven dagen per week paraat staat, vertrouwt men op een betrouwbaar wagenpark. Onlangs zijn aan dit wagenpark drie nieuwe Mercedes-Benz Sprinters 311 toegevoegd. Mercedes-Benz dealer Biemond en Van Wijk heeft deze levering verzorgd. De shuttle-bus rijdt iedere dag vanaf NH Schiphol Airport van en naar de vertrek- en aankomsthallen én de omliggende bedrijventerreinen. De Sprinters rijden ruim 100.000 kilometer per jaar en door deze zeer intensieve inzet dienen de Mercedes-Benz shuttle-bussen goed periodiek onderhouden te worden. Dat wordt gedaan op de vestiging van de bedrijfswagendealer op Schiphol, waardoor stilstand tot een minimum wordt beperkt.

Comfort voor de hotelgasten

De keuze voor de Mercedes-Benz Sprinter is voornamelijk gebaseerd op het hoge comfortgehalte van de bestelwagen. Door het hoge dak kunnen de passagiers gemakkelijk in het interieur rechtop staan. De aangepaste indeling van de Sprinter zorgt voor extra comfort. Dit concept heeft ervoor gezorgd dat er veel bagage meegenomen kan worden zonder daarbij concessies te doen aan het comfort van de inzittenden. Speciaal ingebouwde LCD-schermen zorgen voor de nodige informatie over het hotel tijdens de rit. Ook zijn de drie bestelwagens in de nieuwe huisstijlkleuren van de hotelketen bestickerd.

Advies

NH Schiphol Airport heeft zich bij de oriëntatie van de bestelwagens laten adviseren door Trivium. Deze wagenparkbeheerder kwam na een uitgebreide analyse uit op de Mercedes-Benz Sprinter als beste optie voor de shuttle service. Dat dit inderdaad het geval is, blijkt ook uit de positieve reacties van de chauffeurs én de gasten.