17
april
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Dubbele overwinning voor Mercedes-Benz Sprinter bij verkiezing 'Green Van 2014'

  • Overtuigende dubbele overwinning voor de Mercedes-Benz Sprinter

  • Green Van 2014: criteria combineren milieu-aspecten met efficiëntie

  • De nieuwe Sprinter: eerste bestelwagen in zijn klasse die voldoet aan uitlaatgasnorm Euro 6
     

Eerste plaats voor de Mercedes-Benz Sprinter 316 CDI, tweede plaats voor de Sprinter 313 CDI: de grote bestelwagen uit Stuttgart heeft bij de verkiezing van de 'Green Van 2014' van het gerenommeerde weekblad 'VerkehrsRundschau' een glansrijke dubbele overwinning in de wacht gesleept.

 
Green Van 2014: criteria combineren milieu-aspecten met efficiëntie
 

De basis van de onderscheiding wordt gevormd door het brandstofverbruik en de CO2-emissies die de redactie in onafhankelijke tests heeft laten meten. Daarbij komen nog criteria als de hoeveelheid schadelijke stoffen, het laadvermogen en het laadruimtevolume alsmede de beschikbare techniek om brandstof te besparen. Zodoende wordt in het eindoordeel niet alleen rekening gehouden met pure milieu-aspecten maar ook met het rendement van de bestelwagen.

 

De nieuwe Sprinter: eerste bestelwagen in zijn klasse die voldoet aan uitlaatgasnorm Euro 6
 

De vorig jaar geïntroduceerde nieuwe Mercedes-Benz Sprinter is de eerste bestelwagen in zijn klasse ter wereld die voldoet aan de toekomstige uitlaatgasnorm Euro 6. Deze norm schrijft een verdere drastische aanscherping voor van de emissiegrenzen van stikstofoxiden, koolwaterstof en partikelmassa. De Sprinter kan hieraan voldoen door de inzet van BlueTec-motoren en SCR-techniek met AdBlue-inspuiting voor de nabehandeling van uitlaasgassen.
 

Behalve innovatieve veiligheidstechnieken zoals de standaard geleverde zijwindassistent beschikt de Sprinter over talrijke componenten die bijdragen aan de verlaging van het brandstofverbruik. Per saldo is hij daarmee niet alleen zeer zuinig maar ook nog eens minder belastend voor het milieu. Het samenspel van hoogwaardige dieselmotoren, een verbeterde aandrijflijn, een snellere asoverbrenging en het efficiëntiepakket BlueEfficiency Plus met start-stop techniek resulteert in topverbruikcijfers van slechts 6,3 l/100 km gecombineerd. Dit komt overeen met een CO2-emissie van 167 g/km wat, gezien de grootte van de Sprinter, uitermate goed is.