11
december
2019
|
12:34
Europe/Amsterdam

Duizendste voertuig met Mercedes-Benz Uptime in gebruik genomen

  • De groei van Mercedes-Benz Uptime-afnemers heeft vooral in het afgelopen jaar een vlucht genomen
  • De connectiviteitsdienst is leverbaar op de Actros, de Arocs en sinds dit jaar ook op de Atego

Een bijzonder hoogtepunt voor Mercedes-Benz Uptime, de connectiviteitsdienst die helpt ongeplande stilstand te minimaliseren en reparaties planbaar te maken. Onlangs werd namelijk het duizendste voertuig in Nederland afgeleverd dat is uitgevoerd met dit innovatieve product.

Mercedes-Benz Uptime maakt deel uit van RoadEfficiency

Met Mercedes-Benz Uptime levert Mercedes-Benz Trucks al ruim twee jaar een dienst, die transportondernemers helpt maximale inzetbaarheid van hun trucks te bereiken. Samen met Total Cost of Ownership (TCO) en veiligheid maakt Mercedes-Benz Uptime deel uit van RoadEfficiency. Oftewel, de pijlers die bepalend zijn voor een zo efficiënt mogelijke inzet van de Mercedes-Benz trucks. De aflevering van het duizendste voertuig met Mercedes-Benz Uptime en de vlucht die de verkoop van de connectiviteitsdienst in het afgelopen jaar heeft genomen, laten zien dat steeds meer transportondernemers de voordelen van het product inzien. De bewezen praktijkcases lijken een grote rol te hebben gespeeld in de groei. Daarnaast is ook de toegenomen populariteit van de combinatie van het Mercedes-Benz Complete-servicepakket en Mercedes-Benz Uptime een belangrijke reden voor de groei in 2019.

Mercedes-Benz Uptime connectiviteitsservice

Mercedes-Benz Uptime is de innovatieve connectiviteitsservice van Mercedes-Benz Trucks die 24 uur per dag de staat van het wagenpark monitort. De truck staat continu in verbinding met de servers van Mercedes-Benz Trucks, waarbij afwijkingen ten opzichte van de normale toestand van het voertuig in realtime worden geanalyseerd. Wanneer de sensoren in de vrachtwagen een technische afwijking opmerken, wordt de truck - afhankelijk van de ernst van de melding naar de dichtstbijzijnde werkplaats in de omgeving gestuurd waar de benodigde onderdelen al klaar liggen. Met deze dienst loopt Mercedes-Benz Uptime voor op haar concurrentie. Met Mercedes-Benz Uptime worden pech onderweg en andere ongeplande situaties waarbij een voertuig stil komt te staan tot een minimum beperkt. Bovendien kunnen werkplaatsbezoeken gebundeld worden voor meer efficiëntie. In deze service om ongeplande stilstand te minimaliseren is Mercedes-Benz Uptime uniek.