10
augustus
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Duurzaamheid centraal op 31 augustus t/m 2 september: Mercedes-Benz en Rüttchen pakken uit op Carrosserie Vakdagen Gorinchem

Van dinsdag 31 augustus t/m donderdag 2 september vindt de zesde editie van de Carrosserie Vakdagen Gorinchem plaats. Mercedes-Benz en bedrijfswagendealer Rüttchen zijn dit jaar prominent aanwezig op de vakbeurs in de Evenementenhal Gorinchem. Met een brede bestelwagen en truck productrange, een uitgebreid dienstenpakket en een seminar wordt met name het thema duurzaamheid onderstreept.

Carrosserie Vakdagen

Van dinsdag 31 augustus t/m donderdag 2 september staat de Evenementenhal Gorinchem weer in het teken van de Carrosserie Vakdagen. Deze vakbeurs, die vooral is gericht op professionals binnen de sector transport & logistiek, wordt dit jaar voor de zesde keer in Gorinchem georganiseerd. Hoewel de Carosserie Vakdagen Gorinchem vooral is gericht op bezoekers uit de regio Zuid-West en Midden Nederland, komen steeds meer bezoekers uit het hele land naar de vakbeurs. In 2009 trok het evenement ruim 15.000 bezoekers.

Mercedes-Benz prominent aanwezig

Samen met bedrijfswagendealer Rüttchen zal Mercedes-Benz op de vakbeurs acte de présence geven. Zowel op het buitenterrein als binnen wordt het brede Mercedes-Benz producten- en diensten gamma getoond. Op stand 227 kunnen bezoekers op 161 m2 nader kennis maken met alles wat Mercedes-Benz te bieden heeft. Veel aandacht zal uitgaan naar de Actros Fuel Duel. Met deze groenzwarte Actros gaat Mercedes-Benz de competitie op het gebied van brandstofverbruik aan met de concurrentie. Door de Actros Fuel Duel gedurende een inzetperiode van circa 3 tot 4 weken in het wagenpark mee te laten rijden, kunnen transportondernemers zelf ervaren dat de Actros uitblinkt in zuinigheid. Het Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard dat tegenwoordig standaard op iedere Actros geleverd wordt, monitort nauwlettend het brandstofverbruik en de rijstijl van de chauffeur om aan het einde van de testperiode een gedegen vergelijking met andere trucks in het wagenpark te kunnen maken. De vraag naar FleetBoard neemt sterk toe en daarom zal het telematicasysteem een eigen unit binnen de stand krijgen. Daarnaast zullen de aardgas aangedreven Econic NGT en de Sprinter EEV worden getoond.

Seminar duurzaamheid en veiligheid

Het Agentschap NL organiseert op woensdag 1 september een congres waarbij de thema’s duurzame mobiliteit en veilgheid in de binnensteden centraal zullen staan. Mercedes-Benz is één van de partners tijdens dit congres. Het thema duurzaamheid zal met name worden ondersteund met de aardgas aangedreven bedrijfswagens van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz is het enige merk dat zowel voor personen- en bestelwagens, trucks en bussen schone en stille aardgasmotoren kan leveren. Samen met transportbedrijf Simon Loos, die na de eerste proeven met hun aardgas aangedreven Econic’s heeft besloten op grote schaal verder te gaan met dit vervoersconcept. Tijdens het congres zal ook het PIEK-project aan de orde komen. Trucks welke aan de PIEK-norm voldoen, produceren aanzienlijk minder geluid en leveren daarmee minder overlast voor de omgeving op. Vooral voor het distributietransport in de binnensteden is dit van groot belang. Ook de ervaringen van Simon Loos op het gebied van verkeersveiligheid komen aan de orde. Het unieke concept van de Econic met zijn lage instap en doorloopcabine, gunstige zitpositie voor de chauffeur en het gote glasoppervlak maken dit voertuig zeer geschikt voor veilige stadsdistributie. Tijdens het congres zal de SWOV de uitkomst presenteren van een onderzoek naar verkeersveiligheid en stedelijkedistributie. Transporteur Simon Loos heeft daar met verschillende transportoplossingen aan meegedaan.