19
februari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Eerste 14 Mercedes-Benz Antos trucks voor Bidvest Deli XL

  • Multimerk wagenpark uitgebreid met eerste Mercedes-Benz Antos trucks

  • Veel vertrouwen in de Euro 6-techniek en de kilometerkostprijs van de Mercedes-Benz Antos

  • Bakwagens werden in Schotland voorzien van multifunctionele, door Bidvest Deli XL ontwikkelde Gray & Adams koellaadbak

Totaalleverancier voor de foodservicemarkt Bidvest Deli XL uit Ede heeft afgelopen week de eerste veertien Mercedes-Benz Antos trucks in het wagenpark opgenomen. De bakwagens worden ingezet voor het nationaal transport van food en non-food. Bidvest Deli XL heeft met deze aanschaf gekozen voor de betrouwbare Euro 6-techniek en de gunstige Total Cost of Ownership ( TCO ) van de Mercedes-Benz Antos.

14 Antos trucks

Ter vervanging van een aantal Euro 3 trucks van andere merken werden recentelijk veertien nieuwe Mercedes-Benz Antos trucks in gebruik genomen. De Antos met Euro 6 motor werd geleverd in de typen 1824 L en 1830 L. Hiermee komt het aandeel van Mercedes-Benz in het ca. 350 eenheden tellende wagenpark op 94 voertuigen. Naast de nieuwe Antos rijden ook Actros MP3, Axor en Atego vrachtwagens en een aantal Sprinters bestelwagens voor de onderneming. In de oriëntatiefase werd gekozen voor Mercedes-Benz vanwege de ruime ervaring van het merk en de positieve geluiden van transporteurs rondom de Euro 6-oplossingen. Tevens werd de inzet nauwkeurig doorgerekend en liet Mercedes-Benz de gunstigste Total Cost of Ownership zien. Deze kilometerkostprijs, bestaande uit een laag verbruik en lage onderhoudskosten, zal het rendement bij jaarlijkse kilometrages, uiteenlopend van 30.000 tot 60.000, verder vergroten. Een ander belangrijk aspect was dat Mercedes-Benz maatwerkoplossingen kon bieden met de Euro 6-techniek in combinatie met de Frigoblock koelmachines. De Antos bleek als 18-tons bakwagen tijdens de oriëntatie ook het ideale voertuig door de combinatie van het laadgewicht, de buitenafmetingen en de veiligheid wat in stedelijke gebieden toegevoegde waarde biedt.

Multifunctionele laadbak met drie compartimenten

Bidvest Deli XL maakt deel uit van de Bidvest Group Limited. In deze internationaal opererende handels- en distributiemaatschappij wordt op het gebied van fleetmanagement nauw samengewerkt op Europees niveau. Preferred supplier voor de bouw van complexe koellaadbakken is  carrosseriebouwer Gray & Adams in Schotland. Alle distributievoertuigen worden bij deze carrosseriebouwer voorzien van een speciale, multifunctionele laadbak met drie compartimenten. De veertien Antos bakwagens zijn de eerste trucks van dit type die in Schotland werden opgebouwd. Met deze laadbak is het mogelijk om de temperatuur binnen de compartimenten afzonderlijk te regelen. Hierdoor kunnen zowel droge kruidenierswaren, koel- als vriesproducten tegelijk worden vervoerd.

Bidvest Deli XL

Bidvest Deli XL is totaalleverancier voor de foodservicemarkt en bedient daarmee horeca-, cateringbedrijven en zorginstellingen. Met ruim 2.000 medewerkers en een wagenpark van ca. 350 eenheden behoort Bidvest Deli XL tot de grotere spelers op de Nederlandse markt. Naast het hoofdkantoor in Ede heeft het bedrijf twee distributiecentra en zestien regionale vestigingen. De veertien Antos trucks worden verspreid over het hele land en voor fijnmazige distributie ingezet. De regionale Mercedes-Benz bedrijfswagendealers verzorgen het periodieke onderhoud aan de voertuigen.