08
april
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

Eerste Actros trucks uit een order van dertig geleverd aan Mammoet Road Cargo

  • Van Oeveren | Sturm Auto levert dertig Actros trekkers aan Mammoet Road Cargo

  • Veiligheid, ergonomie, duurzaamheid, Total Cost of Ownership en service van Van Oeveren | Sturm Auto doorslaggevend

  • Sturing op exploitatiekosten optimaal ingepland met FleetBoard

Mercedes-Benz dealer Van Oeveren | Sturm Auto overhandigde recentelijk de eerste vijf Mercedes-Benz Actros trucks uit een order van dertig aan Mammoet Road Cargo uit Oudenbosch, specialist in exceptioneel wegtransport, machinetransporten en projectlading. De overige 25 trucks worden in de loop van de komende twee jaar gefaseerd uitgeleverd. Na een uitvoerige test koos Mammoet Road Cargo wederom voor Mercedes-Benz.

Dertig Actros trucks met alle mogelijke comfort- en veiligheidssystemen

Mammoet Road Cargo heeft de nieuwe trucks laten voorzien van alle mogelijke comfort- en veiligheidssystemen, zoals Lane Assist, automatische afstandsregeling en Active Brake Assist 3. Hiermee reageert de Actros indien nodig zelfstandig op langzaam rijdend of stilstaand verkeer en zet – bijvoorbeeld bij dichte mist – een noodstop in als de chauffeur niet tijdig reageert. Voor optimaal chauffeurscomfort, koos Mammoet Road Cargo voor de beste stoelen, een premium matras en geïntegreerde standairco. De trucks worden voornamelijk ingezet voor exceptioneel transport door heel Europa.

Wederom Mercedes-Benz

Na een uitvoerige test kwam de Mercedes-Benz Actros voor Mammoet Road Cargo als beste uit de bus.  Met de nieuwe order bestaat 98 procent van het 55 stuks tellende wagenpark uit trucks van Mercedes-Benz. Manager Operations van Mammoet Road Cargo, Huib Groeneveld, aan wie de eerste vijf trucks officieel werden overhandigd: “Mede doorslaggevend in de keuze voor de Actros is de flexibiliteit van onze thuisdealer Van Oeveren | Sturm Auto. Gezien de complexiteit van de speciale transporten hebben we een dealer en dealerorganisatie nodig met een dicht Europees servicenetwerk en met ruime openingstijden, zodat we ’s avonds tot 22.00 uur nog terecht kunnen voor periodiek onderhoud. Dankzij de haal- en brengservice staat een truck de volgende ochtend ruim op tijd al weer klaar op ons eigen terrein, zodat we geen onnodige stilstand hebben. Verder is het voor ons een pre om één aanspreekpunt te hebben. Met de Mercedes-Benz dealer is in de afgelopen tien jaar een verregaand partnership opgebouwd.”

Een-tweetje onderhoud en FleetBoard

De Actros trucks zijn aangeschaft inclusief een Reparatie & Onderhoudscontract. Het onderhoudsprogramma is variabel, in die zin dat de onderhoudsintervallen worden aangepast aan de zwaarte van inzet. De dealer kan dankzij Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard precies zien wanneer onderhoud nodig is en dit proactief inplannen, zodat het onderhoud geen kostbare stilstand tot gevolg heeft. Daarnaast sturen Mammoet Road Cargo en Van Oeveren | Sturm Auto met behulp van de inzetanalyse van FleetBoard aan op een optimale rijstijl van de chauffeurs. Zo wordt bespaard op brandstofverbruik en op onderhoudskosten door slijtage.