31
mei
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Eerste Mercedes-Benz Actros Euro 6 veewagen in Nederland voor Veehandel Haarman

Veehandel Haarman uit Weerselo heeft recent een Mercedes-Benz Actros 2742 L met BigSpace cabine en Euro 6-motor in gebruik genomen. Het is de eerste nieuwe Actros in Nederland met speciale laadbak die zal worden ingezet in het veevervoer.

Ter vervanging van een truck uit 2001 oriënteerde Veehandel Haarman zich op de aanschaf van een nieuwe vrachtwagen. Naast kwaliteit en betrouwbaarheid hecht men bij het bedrijf veel waarde aan de uitstraling van de vrachtwagen die als visitekaartje van het bedrijf dient. Tijdens de nationale introductie eind vorig jaar op vliegveld Valkenburg maakte de nieuwe Mercedes-Benz Actros veel indruk op de gebroeders Haarman. In overleg met bedrijfswagendealer Baan Twente werd hierna overgegaan tot de aanschaf van een drie-assige Actros bakwagen van het type 2742 L. De truck werd geleverd met de ruime BigSpace-cabine, na de GigaSpace de grootste cabinevariant. Deze cabine sluit perfect aan op de door Cuppens uit Lichtenvoorde gebouwde laadbak. Deze bak is voorzien van een hefvloer voor het vervoeren van twee lagen vee. Vanwege het hoge zwaartepunt tijdens deze specifieke inzet is er bewust voor gekozen de Actros uit te rusten met Telligent Stabilisatie dat het overhellen in bochten actief tegengaat. Daarnaast is de nieuwe Mercedes-Benz truck voorzien van lederen bekleding, xenon verlichting, koellade, Telligent ESP, Mercedes PowerShift automatische versnellingsbak en achteruitrijcamera. Deze laatsten zorgen voor de nodige veiligheid tijdens het laden en lossen. Inmiddels is de Actros in gebruik genomen en de eerste ervaringen zijn zeer positief. Met name het snelle en soepele schakelgedrag van de Mercedes PowerShift automaat bevalt uitstekend.

Veehandel Haarman

De broers Jan en Ruud Haarman hebben het bedrijf overgenomen van hun vader en zijn al geruime tijd in de veehandel actief. Ze hebben er niet alleen de dagelijkse leiding, maar verzorgen ook zelf het veetransport. De keuze voor de Mercedes-Benz Actros sluit goed aan op zowel de ondernemers- als de chauffeurswensen. Het transport van vee naar slachterijen vindt voornamelijk plaats binnen Nederland. Hiervoor zal ongeveer 40.000 kilometer per jaar worden afgelegd. Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Baan Twente zal gedurende de inzetperiode het periodieke onderhoud van de Actros verzorgen.