21
juni
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Eerste Mercedes-Benz Actros in wagenpark De Heus Voeders!

De Heus Voeders uit Ede heeft donderdag 3 juni jl. de eerste Mercedes-Benz truck in haar wagenpark opgenomen. Voor de vestiging in Andel werd een Actros 1841 LS trekker aangeschaft. Het bedrijf heeft zeer hoge verwachtingen van de prestaties en het brandstofverbruik van de nieuwe Actros. Dit zal ook nauwlettend worden gemonitord met FleetBoard Voertuigmanagement, het telematicasysteem van Mercedes-Benz.

Het wagenpark van De Heus Voeders in Nederland telt ca. 80 trekkende eenheden. In dit multimerk wagenpark was tot voor kort Mercedes-Benz niet vertegenwoordigd. Donderdag 3 juni jl. is daar verandering in gekomen met de overhandiging van een Mercedes-Benz Actros 1841 LS. De doorontwikkelde Euro 5-motoren en de automatische versnellingsbak Mercedes PowerShift zorgen voor een efficiënt verbruik. Hierdoor zijn de verwachtingen van De Heus Voeders hooggespannen. Twee vaste chauffeurs zullen in ploegendienst de Actros van en naar boerenbedrijven in Zuid-Nederland rijden om deze met diervoeders te bevoorraden. Bedrijfswagendealer Rüttchen, die ook het periodieke onderhoud van de Actros en trailer verzorgt, heeft in de aanloopfase constructief meegedacht. Een goed voorbeeld hiervan is de PTO (Power Take Off) die aan de trekker is gemonteerd om met behulp van een blowerpomp de bulkoplegger leeg te blazen.

Meten is weten dankzij FleetBoard

De nieuwe Actros 1841 LS is uitgerust met FleetBoard Voertuigmanagement, het telematicasysteem van Mercedes-Benz. Hiermee worden gegevens als het aantal gereden kilometers, het brandstof-, olie- en koelvloeistofpeil, de verbruikscijfers en het rijgedrag van de chauffeur in één oogopslag beschikbaar. De rijstijlanalyse helpt de chauffeur zich bewust te worden van mogelijke verbeterpunten op het gebied van brandstofverbruik. Inmiddels levert Mercedes-Benz de hardware van FleetBoard in Nederland standaard op de Actros en kunnen transportbedrijven gebruik maken van een gratis testperiode van vier maanden. Om het brandstofverbruik verder te minimaliseren worden de twee vaste chauffeurs getraind bij het opleidingsinstituut Mercedes-Benz Global Training in Nijkerk waar zij de cursus Het Nieuwe Rijden zullen volgen. Met een verwacht jaarlijkse kilometrage van ruim 90.000 zal de Mercedes-Benz Actros zo nog rendabeler ingezet worden.

De Heus Voeders

Sinds de oprichting in 1911 is De Heus Voeders uitgegroeid van een kleinschalig regionaal familiebedrijf tot één van de grootste spelers in de Nederlandse mengvoederindusttrie. De core business van De Heus Voeders is het internationaal produceren en vermarkten van hoogwaardige diervoerders. Het bedrijf telt wereldwijd 27 productielocaties waarvan er 11 in Nederland zijn gelegen. Het bedrijf behoort inmiddels tot de top 20 van diervoederleveranciers in de wereld en werkt volgens strenge kwaliteitsnormen. Naast productie van mengvoeders ontplooit het bedrijf activiteiten zoals de export van concentraten in meer dan veertig landen. Wereldwijd zijn er ruim 1.700 medewerkers werkzaam, waarvan 575 in Nederland.