30
januari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Eerste Mercedes-Benz Actros met GigaSpace-cabine voor Wulro

Eierhandel Wulro uit Weert heeft vorige week vrijdag de eerste Mercedes-Benz truck in het wagenpark opgenomen. De Actros 1945 LS met GigaSpace-cabine wordt de komende periode nauwlettend gevolgd om te kunnen zien of de hoge verwachtingen aan het brandstofverbruik waargemaakt worden.

Eerste Actros 1945 LS

In het zes trekkende eenheden tellende wagenpark van Wulro was Mercedes-Benz tot vorige week nog niet vertegenwoordigd. Voor het uitrijden van de eierproducten wilde men toch graag ervaringen opdoen met de nieuwe Actros. De goede verhalen over het brandstofverbruik en de imposante uitstraling van de nieuwe Actros maakte deze kennismaking mogelijk. De 450 pk sterke trekker is geleverd met de GigaSpace-cabine, de grootste cabinevariant die Mercedes-Benz op de nieuwe Actros levert. Met een stahoogte van 2.13 meter biedt de Actros bijzonder veel ruimte. De Actros met Euro 5-motor werd door Mercedes-Benz dealer EMA in Weert ook nog voorzien van sideskirts, verstralers en luchthoorns. Bovendien versterkt de Mercedes-Benz ster op de zijkant van de trekker het stoere uiterlijk van de nieuwe truck.

Hooggespannen verwachtingen

Wulro zet de nieuwe Actros in voor de distributie van eierproducten in een straal van 200 kilometer rondom Weert. Naar verwachting zal de truck 125.000 kilometer per jaar afleggen. Men heeft hooggespannen verwachtingen van het brandstofverbruik van de eerste Mercedes-Benz trekker in het wagenpark. Wulro heeft al toegezegd een tweede Actros aan te zullen schaffen indien deze een verbruik van 1 op 4 haalt. Mogelijk gaat het Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard de komende maanden nog een bijdrage leveren om dit lage verbruik te realiseren.

Eierhandel Wulro

Het familiebedrijf Wulro uit Weert kent een lange traditie in de export en verwerking van eieren. Na een modernisering in de jaren negentig is de productie van eierproducten de belangrijkste tak binnen de organisatie geworden. Wulro levert aan industriële bakkerijen, distilleerbedrijven, de aardappelverwerkende industrie, vleesindustrie, ijsindustrie en aan producenten van salades, dressings en sauzen.