12
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Eerste Mercedes-Benz Atego Euro 6 in Nederland voor Technische Unie

Recent werd de eerste nieuwe Mercedes-Benz Atego van Nederland geleverd aan groothandel Technische Unie in Strijen. De Atego 1018 met Euro 6-motor is onderdeel van een order van zeventien nieuwe Atego distributietrucks. 

De keuze voor Mercedes-Benz en Wensink 

De nieuwe Atego wordt ingezet voor regionaal distributietransport van sanitair, verwarmings- en installatiemateriaal en legt hiermee zo’n 30.000 kilometer per jaar af. De keuze voor de nieuwe Atego is in lijn met het wagenparkbeleid van de afgelopen jaren. Inmiddels bestaat zo’n 80% van het 135 rijdende eenheden tellende wagenpark van Technische Unie uit Mercedes-Benz trucks. De reputatie van Mercedes-Benz en bedrijfswagendealer Wensink zijn de belangrijkste reden om voor de nieuwe Atego te kiezen. Willem Kooijman van Technische Unie: “We zijn al meer dan tien jaar zeer tevreden over Mercedes-Benz en Wensink. Qua kostprijs zitten de trucks van Mercedes-Benz in dezelfde klasse als andere merken. Onze chauffeurs rijden zes tot zeven jaar met een truck. De chauffeurstevredenheid over de hele inzetperiode is voor ons een belangrijke indicator van de kwaliteit van de vrachtwagen. We hebben met de producten van Mercedes-Benz bovendien weinig storingen en áls er zich wat voordoet, dan wordt dit opgevangen door een heel goed dealernetwerk.” Kooijman roemt in het bijzonder de service en vakmanschap van Henk Hilgenkamp, werkplaatschef van Wensink Zwolle: “Als er ergens een probleem optreedt, het maakt niet uit wat het is of waar in Nederland, dan zorgt hij dat het opgelost wordt.” 

Bewust duurzaam 

De keuze voor Euro 6 is volgens Kooijman een logische. Technische Unie probeert in alle ontwikkelingen op het gebied van emissie een voortrekkersrolte spelen. Het bedrijf schaft uit principe alleen wagens van de nieuwste euronorm aan. Ook doet het bedrijf met een hybride Atego mee met het project “Truck van de Toekomst” en is er een elektrische truck opgenomen in het wagenpark. “Wij zien dit niet als investeringen die zich direct uit moeten betalen” aldus Kooijman. “Wij hebben de vrijheid om in dit soort projecten in te stappen, ook als de producten nog niet zo ver zijn doorontwikkeld dat we er direct zelf een rendementsslag mee maken. Maar als niemand inspringt om de nieuwe ontwikkelingen in de praktijk te testen, zullen de producten zich ook minder snel doorontwikkelen. We zien het dus als een investering in duurzamer transport.” Onder andere de Lean and Green certificering en de CO2-prestatieladder tonen het belang van duurzaam ondernemen bij Technische Unie aan. 

Chauffeurscomfort 

De nieuwe Atego is nog maar kort in gebruik, maar de eerste ervaringen van de chauffeur met betrekking tot de uitstraling en het rijgedrag van de trucks zijn positief. Voor de veiligheid is naast de frontzichtcamera ook een camera aan de achterzijde gemonteerd. Ook is door Technische Unie speciaal voor deze Atego een pneumatisch uitklapbare trap ontwikkeld voor de zijdeur van de laadbaak. Omdat chauffeurs van Technische Unie zo’n veertig keer per dag de laadbak in klimmen, heeft een ergonomische trap prioriteit voor het bedrijf. Ook voor eerdere modellen van de Atego ontwikkelde het bedrijf een trap, maar vanwege het afwijkende formaat van de Euro 6-uitlaat werd voor de nieuwe Atego een aangepaste oplossing gevonden. 

Technische Unie

Technische Unie is een groothandel in sanitair, verwarmings- en installatiemateriaal. Met 37 servicecentra door het gehele land is het bedrijf een van de grootste technische groothandels van Nederland. Via 21 overslagpunten worden dagelijks zo’n 10.000 adressen van professionele eindgebruikers zoals installatiebedrijven aangedaan.