29
juni
2016
|
02:00
Europe/Amsterdam

Eerste Mercedes-Benz Econic 3235 8X4 kippers voor Brits bouwbedrijf

  • FM Conway Ltd voor het eerst werkzaam in het drukke centrum van Londen met twee Mercedes-Benz Econic 3235 8x4 kippers voorzien van mobiele kraan en grijper

  • Wendbaar voertuig met uitstekend zicht, dode hoek camera en volledig glazen vouwdeur aan de kant van de bijrijder

  • Nieuwe Econic door grote zichtveld zeer veilig voor chauffeurs en medeweggebruikers

Dankzij de nieuwe Mercedes-Benz Econic 3235 8x4 kipper met kraan kunnen de chauffeurs van het Britse FM Conway Ltd, een bedrijf actief op het gebied van infrastructuur en dienstverlening, zich veilig en makkelijk door het centrum van Londen bewegen. De uitstekende zichtbaarheid vanuit de nieuwe Econic biedt extra veiligheid in het drukke Londense stadsverkeer.

Econic 3235

Bij FM Conway Ltd, gevestigd in Dartford en Kent, zijn de chauffeurs dankzij de bedrijfswagens van Mercedes-Benz al een stuk wendbaarder voor hun werk op het gebied van vervoer en structurele wegen- en waterbouw. Binnen de wegen- en waterbouw is veiligheid een topprioriteit en dat maakt makkelijk en snel werken in de openbare ruimte soms lastig. Om het werk makkelijker te maken, schafte FM Conway Ltd twee Mercedes-Benz Econic 3235 kippers met kraan en grijper aan. Achteruitrij- en dode hoek camera’s maken dat, samen met de unieke lage instap, nog een stukje veiliger en eenvoudiger.

De twee nieuwe voertuigen die FM Conway Ltd inzet voor de ontwikkeling en het onderhoud van het openbare wegennet, zijn de eerste Mercedes-Benz Econic modellen uitgerust met een Fruehauf kipper, gemaakt van sterk Hardox staal, en een op afstand bestuurbare Palfinger-chassis gemonteerde kraan met grijper achter de cabine. De vierassige Econic 3235 8x4 truck, met gestuurde naloopas, heeft een maximale toegestane massa van 32 ton, een lage bouwhoogte, uitstekende zichtbaarheid vanuit de cabine en lage instap. De truck wordt aangedreven door een zuinige Blue Tec 6 motor met een cilinderinhoud van 7,7 liter en een vermogen van 260kW (354 pk) in combinatie met een Allison zes cilinder automatische transmissie met omvormer. De voertuigen worden voornamelijk gebruikt voor het transport van bouwstoffen zoals zand, beton en grind voor de wegenbouw.

Nadruk op veiligheid

De panoramische voorruit, grote ramen aan de bestuurderskant en de volledig glazen vouwdeur aan de kant van de bijrijder geven de bestuurder een ongekend zicht op andere weggebruikers. Door de lage zitpositie kan de bestuurder direct oogcontact maken met voetgangers en fietsers. Het optionele dode hoek-camerapakket bestaat uit een monitor in de cabine en vier camera’s gemonteerd op het voertuig zodat de bestuurder het overzicht behoudt. Het scherm kan meerdere beelden tegelijk of slechts een enkel camerabeeld weergeven, afhankelijk van de rijsituatie. Samen met het spiegel-systeem verbetert dit de veiligheid bij het uitvoeren van manoeuvres, stoppen bij verkeerslichten en het werk langs de weg. Ook aan de veiligheid van de chauffeur is gedacht: de nieuwe Mercedes-Benz Econic beschikt over een lage instap van twee in plaats van vier treden om de chauffeur zo veel mogelijk te ontlasten.