23
mei
2017
|
14:47
Europe/Amsterdam

Eerste Mercedes-Benz truck voor De Bommel Meubelen

De Bommel Meubelen uit Strijen heeft afgelopen week de eerste Mercedes-Benz truck aan het wagenpark toegevoegd. De Atego 1218L is onder meer voorzien van een afzetbaksysteem om de truck efficiënt in te kunnen zetten.

Atego 1218 L

Met de komst van de Atego 1218 L is de allereerste Mercedes-Benz truck in het zeven eenheden tellende vrachtwagenpark een feit. Een van de De Bommel Meubelen chauffeurs heeft in een eerder stadium de Atego een week getest. Hoewel het wagenpark tot nu toe volledig was opgebouwd uit trucks van een ander merk, maakte de Mercedes-Benz distributietruck een zeer goede indruk. De chauffeur was met name enthousiast over het rijgedrag en het comfort. Hierna werd besloten om de vloot uit te breiden met een Atego 1218 L met verlengde cabine en spoilerpakket. De door Hogenbirk Bedrijfswagens geleverde truck zal worden ingezet in de fijnmazige meubeldistributie naar particuliere klanten. Voor extra comfort voor chauffeur en bijrijder is de Atego uitgerust met diverse opties waaronder airconditioning en een automaat. Omdat er veelal aan de weg gelost moet worden, is de truck voorzien van flitslampen voor en achter zodat de aandacht getrokken wordt naar de stilstaande truck. De Bommel Meubelen heeft het periodieke onderhoud ondergebracht bij Hogenbirk Bedrijfswagens middels een Reparatie- & Onderhoudscontract.

Fraaie afzetbak

De Atego is uitgerust met een afzetbaksysteem waardoor er in het magazijn in Strijen efficiënter geladen kan worden. Niet alleen kan de truck sneller de laadbak omwisselen en zodoende meer ritten rijden, ook zorgt dit ervoor dat er sneller ruimte vrij is in het magazijn. Omdat de Atego in woonwijken komt waar een truck in het straatbeeld opvalt, kiest men bewust voor een frisse uitstraling. Dankzij het spoilerpakket en de grote reclame-uiting op de zijkant van de afzetbak, heeft De Bommel Meubelen een fraai visitekaartje voor het bedrijf. Naar verwachting gaat de truck ca. 55.000 kilometer per jaar rijden.

De Bommel Meubelen

De Bommel Meubelen is begonnen als een ambachtelijke meubelmakerij. Na een fusie in 2010 is het bedrijf hard gegroeid en telt het inmiddels 9 filialen en een eigen distributiecentrum. De Bommel Meubelen ontwerpt en produceert de meubelen volledig in eigen beheer waardoor de kwaliteit ervan continu gemonitord kan worden. Naast de zorg voor kwalitatieve meubelen, staat De Bommel Meubelen ook voor een verantwoorde wijze van houtkap in binnen- en buitenland.