14
augustus
2019
|
13:23
Europe/Amsterdam

Eerste vier Mercedes-Benz Antos trucks voor distributeur Steenbergen

 • Steenbergen plaatst order van vier nieuwe Antos 1835 LS 4x2 trucks

 • De vier ADR-gecertificeerde trucks worden ingezet voor het transport van gevaarlijke stoffen

 • Aantal Mercedes-Benz trucks in wagenpark met deze order op 26

  Steenbergen uit Bodegraven heeft een order geplaatst van vier Antos 1835 LS 4x2-trekkers voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. De order betekent de entree van de Antos in het wagenpark van Steenbergen. Met 22 Actros-trucks is Mercedes-Benz al goed vertegenwoordigd in het wagenpark. Mercedes-Benz Dealer Bedrijven (MBDB) is de vaste mobiliteitspartner van Steenbergen.

  Vier Antos 1835 LS 4x2 trucks

  Binnenkort wordt het wagenpark van Steenbergen uitgebreid met vier nieuwe Antos 1835 LS 4x2-trucks. De order werd onlangs geplaats bij Mercedes-Benz Dealer Bedrijven. Alle vier de trekkers zijn uitgevoerd met een M-ClassicSpace-cabine. Het zijn de eerste Antos-vrachtwagens voor het bedrijf, dat al over 22 Actros-trucks beschikt. De trucks zijn uitgerust met Active Brake Assist 4, Attention Assist en spoorassistent. Het hart van de truck wordt gevormd door de schone Euro 6-motor met 260 kW (350pk). De chauffeur wordt ondersteund in zijn dagelijkse werkzaamheden door de standaard volautomatische PowerShift-versnellingsbak. De vrachtwagens die worden geleverd door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven worden onder meer ingezet voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Steenbergen verzorgt zelf de opbouw die de Antos-vrachtwagens geschikt maken voor dit ADR-transport.

  Steenbergen

  Steenbergen is een distributeur uit Bodegraven, Zuid-Holland. Het bedrijf is opgericht in 1907. Steenbergen is gespecialiseerd in de 24-uursdistributie binnen de Benelux van zendingen boven het pakketsegment. In totaal heeft het transportbedrijf vijf crossdockcentra van samen 18.000 vierkante meter. Naast de Nederlandse depots in Bodegraven, Meppel, Venlo, heeft Steenbergen ook crossdockcentra in het Belgische Wommelgem en Chaineux. De focus ligt op een drietal distributiegoederen: palletdistributie, het transport van banden voor de automotive branche en het vervoer van gevaarlijke stoffen. Voor dit ADR-transport zijn alle vrachtwagens uitgerust en is iedere chauffeur opgeleid. Het wagenpark van Steenbergen bestaat uit in totaal 200 trucks.