31
maart
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Eikelenboom European Food Transport gaat voor de Mercedes-Benz Actros na Fuel Duel

Recentelijk heeft Eikelenboom European Food Transport uit Bergen op Zoom de eerste Mercedes-Benz Actros truck in gebruik genomen. Na een test tijdens de Mercedes-Benz Fuel Duel, waarbij een Actros meereed in het wagenpark,  was de specialist in tanktransporten bijzonder enthousiast geworden over het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

Succesvolle Fuel Duel

Onder de naam Fuel Duel biedt Mercedes-Benz transportondernemers de mogelijkheid, de Actros trucks mee te laten rijden in het wagenpark. Het doel is om zo het brandstofverbruik van de Actros en de rijstijl van de chauffeur te monitoren en te vergelijken met de andere trucks in het wagenpark. Ook Eikelenboom European Food Transport ging deze uitdaging aan. De groen zwarte Actros werd twee weken ingezet in het tanktransport. Het Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard volgde de verrichtingen van de truck nauwgezet. Daarbij liet de Actros een meer dan uitstekende indruk achter. De Mercedes-Benz truck bleek nog zuiniger te rijden dan de zuinigste vrachtwagen in het wagenpark. Bovendien bleek de Actros 200 kg lichter te zijn dan de andere trucks in de vloot. Met jaarlijkse kilometrages van ruim 110.000 en een inzetperiode van tien jaar betekende dit een fors besparingspotentieel voor Eikelenboom European Food Transport.

Actros 1844 LS

Het vertrouwen in de Actros werd onderschreven met de order die Eikelenboom European Food Transport bij Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Gomes plaatste voor een Actros 1844 LS. Deze is recentelijk door de vervoerder in gebruik genomen. Nu worden de verrichtingen van de truck met behulp van FleetBoard verder op de voet gevolgd om te zien of de hoge verwachtingen gedurende een langere periode worden waargemaakt. Bovendien betekent iedere procent brandstofbesparing een evenredige reductie van CO2-uitstoot. Overigens is de chauffeur die met de Actros rijdt uiterst positief over het comfort en het bedieningsgemak. Met name de ergonomische cabine en de Mercedes-Benz PowerShift automaat vallen goed in de smaak.

Eikelenboom European Food Transport

Eikelenboom European Food Transport is in ruim een halve eeuw uitgegroeid tot een specialist in tanktransporten en de vaste logistieke partner voor een aantal grote multinationals en levensmiddelenfabrikanten. Het bedrijf, met thuisbasis Bergen op Zoom, vervoert vloeibare levensmiddelen zoals plantaardige oliën, vloeibare suikers en vruchtensappen. Veel van deze producten worden per schip naar diverse landen in Europa vervoerd. Vanuit de havens van Amsterdam, Rotterdam, Vlissingen, Gent en Antwerpen verzorgt Eikelenboom European Food Transport het transport in goed geïsoleerde en vaak verwarmde tankopleggers naar de productielocaties van haar klanten in Nederland, België en Duitsland. Eikelenboom European Food Transport heeft door de jaren heen een eigen multimerk wagenpark van 72 trekkende eenheden opgebouwd. Mercedes-Benz speelde daarin tot voor kort geen rol van betekenis. Omdat men de goede berichtgeving van de Mercedes-Benz Actros aan de eigen praktijk wilde toetsen, besloot men de uitdaging van de Fuel Duel aan te gaan.