28
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Elf Mercedes-Benz Actros trucks met Euro VI-motor voor Heeren Transport B.V.

Heeren Transport B.V. uit Roosendaal heeft in de afgelopen weken elf nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks met Euro VI-motor in gebruik genomen. De negen Actros trekkers van het type 1842 LS en twee Actros bakwagens van het type 2542 L passen prima in het MVO-beleid van het transportbedrijf.

Alle trucks zijn geleverd met de compacte StreamSpace-cabine en voorzien van een 9-tons vooras. De Actros trekkers rijden met kippertrailers en hebben hiervoor een extra hydraulisch systeem ingebouwd. De vrachtwagens worden ingezet in het nationaal transport van slib van waterzuiveringsinstallaties naar de slibverbrandingsinstallatie in Moerdijk. Alle 45 trucks in de vloot van Heeren Transport B.V. zijn geleverd door Mercedes-Benz. De goede service van de dealer, de kwaliteit van de trucks en de lange levensduur ondanks het zware werk zijn de belangrijkste argumenten in de keuze voor het merk. Naast slibtransport verzorgt Heeren Transport B.V. onder meer speciaal transporten en het vervoer van groenten.

Schone en zuinige Euro VI-motoren

De 420 pk sterke motoren van de Actros trucks voldoen aan de Euro VI-emissienorm die vanaf 2014 van kracht wordt. De investering in deze schone en efficiënte motoren past goed in het MVO-beleid van Heeren Transport B.V. en opdrachtgever Slibverwerking Noord-Brabant. In overleg is gezamenlijk gekozen om de elf nieuwe vrachtwagens te voorzien van Euro VI-motoren. Onlangs is de subsidieregeling voor vrachtwagens met deze schone krachtbronnen definitief van kracht gegaan. Heeren Transport B.V. kan voor iedere nieuwe Actros € 4.500,- subsidie tegemoet zien. De belangrijkste reden voor de Tweede Kamer om de subsidieregeling aan te nemen is de enorme verbetering in NOx uitstoot (- 80 %) en fijnstof (- 50 %) t.o.v. van de Euro V-milieunorm.

In alles efficiënt

De nieuwe Actros trucks zijn, om gewicht te besparen, voorzien van kleinere brandstoftanks die voldoende actieradius bieden voor de dagelijkse inzet. Het Mercedes-Benz voertuigmanagementsysteem FleetBoard werd ook op de nieuwe trucks geleverd. Dankzij dit voertuigmanagementsysteem kunnen gedurende de inzetperiode het brandstofverbruik en de rijstijl van de chauffeur nauwlettend worden gevolgd. Mobiliteitspartner Sturm Roosendaal verzorgt het onderhoud gedurende de inzet.