18
december
2019
|
13:00
Europe/Amsterdam

Elite B.V. neemt Actros met MirrorCam in gebruik voor nationale distributie

  • Actros 1827 L-truck met middellange ClassicSpace-cabine versterkt het wagenpark van Elite
  • De Frigoblock gekoelde tweecompartimenten laadbak wordt aangedreven via een power take-off (PTO) op de motor
  • Het is een van de eerste nieuwe Actros trucks in Nederland die ook ingezet wordt in de binnenstedelijke distributie

Elite B.V. uit Neede heeft een nieuwe Actros in gebruik genomen. De fabrikant van ambachtelijke salades, snacks en sauzen zet de truck in voor de distributie van haar producten. De bakwagen is geleverd door Mercedes-Benz dealer Baan Trucks uit Hengelo.

MirrorCam voor veilige, regionale distributie

Elite B.V. was op zoek naar een truck die goed uitgerust is om aan de uitdagingen van het nationaal en distributie vervoer te voldoen. Het was dan ook logisch dat het Achterhoekse bedrijf uiteindelijk uitkwam bij de nieuwe Actros, stelt logistiek coördinator Harold Moes. "Veiligheid is voor ons enorm belangrijk. In dorpen, steden en op industrieterreinen heb je te maken met fietsers en voetgangers, die je niet altijd goed kunt zien. De MirrorCam biedt daarbij écht uitkomst. De chauffeur heeft een veel beter zicht op de hele combinatie en de dode hoek is erg verkleind." De MirrorCam is slechts een voorbeeld van de veiligheidssystemen op de nieuwe truck van Elite B.V. De Actros is namelijk ook uitgerust met de doorontwikkelde Active Brake Assist 5 (ABA 5), het noodremsysteem dat nu ook reageert op voetgangers en fietsers. Daarnaast is de truck voorzien van led-verlichting en led-richtingaanwijzers over de hele lengte van de bakwagen voor een nog veiligere situatie voor chauffeur en medeweggebruikers.

Geconditioneerd transport

Niet alleen is de nieuwe Actros klaar voor de uitdagingen van de regionale distributie, ook is de truck perfect uitgerust voor het geconditioneerd transport. Zo heeft carrosseriebouwer Heiwo de tweecompartimenten laadbak gerealiseerd. In combinatie met de door Groot RMO Techniek uit Waddinxveen opgebouwde Frigoblock is de truck klaar voor koel- en vriestransport. "Daarbij is het een groot voordeel dat Mercedes-Benz en Frigoblock samenwerken", begint Moes. "De truck was namelijk af fabriek voorzien van een PTO, waardoor het koel- en vriessysteem aangedreven kan worden op de zuinige Euro 6-motor. Hierdoor was de Frigoblock eenvoudig gemonteerd en konden we de truck snel in gebruik nemen." Een andere af fabriek gemonteerde functionaliteit is het safe start-stopsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de motor van de Actros en dus ook de Frigoblock automatisch starten wanneer de temperatuur in de laadbak boven een vooraf ingestelde grens dreigt te stijgen.

Elite B.V.

Elite B.V. is een fabrikant van ambachtelijke snacks, salades en sauzen uit het Gelderse Neede. Het in 1957 opgerichte familiebedrijf levert haar producten voornamelijk aan horeca en foodprofessionals. De distribrutie wordt verzorgd door een wagenpark van zes vrachtwagens, waaronder twee Mercedes-Benz trucks.