19
juni
2018
|
14:50
Europe/Amsterdam

Endeavour Group BV steelt de show met unieke Actros SilverStar combinatie

Onlangs werd een bijzondere Actros SilverStar Edition door Endeavour Group BV in Dordrecht in gebruik genomen. Voor het vervoer van exclusieve auto's en klassiekers werd niet alleen het paradepaardje van de Mercedes-Benz truckrange aangeschaft, ook leverde Getrex een bijpassende autotransporttrailer in de karakteristieke SilverStar kleurstelling.

Lust voor het oog

Endeavour Group BV verzorgt de in- en verkoop van exclusieve auto's en klassiekers. Hiervoor is het bedrijf op specifieke beurzen in binnen- en buitenland te vinden. Ook organiseert men zogenoemde 'track days' op bijvoorbeeld circuit Ascari in Spanje waar liefhebbers met een exclusieve sportwagen zonder benodigde racelicentie het circuit op mogen. Voor het vervoer van bijzondere modellen van onder meer Ferrari, Jaguar, McLaren, Porsche en Mercedes-Benz leverde Hogenbirk Bedrijfswagens uit Dordrecht afgelopen week een Actros 1848 LLS 4x2 in de SilverStar uitvoering. Getrex leverde een bijpassende trailer in dezelfde SilverStar kleurstelling. Deze trailer is volledig ingericht voor het transport van auto's en biedt dankzij twee lagen en een slimme ronding aan het kopschot plaats aan zes voertuigen. Hogenbirk zorgde er onder meer voor dat de luchtvering van de trailer vanuit de Actros cabine geregeld kan worden en dat de stuuras van de trailer met een joystick vanuit de cabine hydraulisch bestuurd kan worden. Hiermee heeft men voor het eigen vervoer een unieke combinatie die naast allerlei praktische voordelen van zowel truck als trailer, ook het perfecte visitekaartje van Endeavour Group BV dient.

Beauty & brains

Met de aanschaf van deze Actros 1848 LLS 4x2, is Endeavour Group BV een van de weinige bedrijven die deze gelimiteerde Mercedes-Benz vrachtwagen in de SilverStar uitvoering rijdt. De GigaSpace-cabine biedt plaats aan vier inzittenden. Hiervoor zijn enkele aanpassingen gedaan welke ook doorgevoerd zijn op het kentekenbewijs. De SilverStar is van binnen en van buiten voorzien van kleuren die hinten naar het succesvolle Mercedes-AMG Petronas Formule 1 team. Het SilverStar logo en de groene kleur zijn ook doorgevoerd in accenten in het interieur. Denk aan de stiknaden van de lederen stoelen en dashboard. Deze kleurstelling sluit perfect aan bij de business van Endeavour Group BV. De Mercedes-Benz Actros is verder voorzien van een 350 kW (480 pk) sterke Euro 6-motor, Top Torque, PowerShift automaat met anticiperende cruise control Predictive Powertrain Control, Comfort Package en het Safety Package met Active Brake Assist 4. Daarnaast werd de Actros voorzien van 360° camerasysteem. Hogenbrik Bedrijfswagens bouwde achteraf twee brandstoftanks op waardoor men 1120 liter brandstof op de lowliner meeneemt.

Rijbewijs

Algemeen Directeur Aart Bezemer heeft niet alleen de dagelijkse leiding over Endeavour Group BV, maar is vooral ook liefhebber van exclusieve auto's en klassiekers. Het uiterlijk en de uitrusting van de Actros SilverStar was dan ook doorslaggevend in de keuze voor de truck. Het voertuig wordt voor een Mercedes-Benz truck voor een relatief beperkt aantal kilometers ingezet. Naar verwachting gaat de Actros SilverStar slechts 15.000 kilometer per jaar afleggen. Deze kilometers wilde Aart Bezemer wel graag zelf achter het stuur plaatsnemen. Daarom heeft hij recentelijk ook zijn groot rijbewijs gehaald. Naar eigen zeggen stuurt de Actros als een personenwagen en is hij heel tevreden met de laatste uitbreiding van zijn wagenpark.

Endeavour Group BV

Het bedrijf Endeauvour Group BV is letterlijk ontstaan uit de passie van Aart Bezemer. Exclusieve auto's en klassiekers bleken bovendien in deze tijd een goede investering. Naast de in- en verkoop op beurzen, is men bij een selecte groep enthousiastelingen ook bekend van het verzorgen van 'track days' op buitenlandse circuits als Ascari. Ook is Endeavour Group BV distributeur van Snap-on tools die volledig gericht zijn op werkplaatsen van dealers, garagebedrijven en schadeherstellocaties.