26
oktober
2016
|
02:00
Europe/Amsterdam

Eric Brok benoemd tot Managing Director Mercedes-Benz Trucks

De heer Eric Brok (49 jr) is met ingang van 1 januari 2017  benoemd tot Managing Director Mercedes-Benz Trucks van Mercedes-Benz Nederland. In zijn nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor alle verkoop, marketing en after sales activiteiten van Mercedes-Benz bedrijfswagens, Unimog en FUSO in Nederland.

“Een fantastische uitdaging”, noemt Eric Brok zijn nieuwe baan. “Samen met onze dealerorganisatie hebben we met de transportondernemers een sterke positie opgebouwd in het goederenvervoer over de weg in Nederland en ver daarbuiten. Tegelijkertijd staan we voor een enorme uitdaging om de beschikbare capaciteit beter te benutten, de kosten verder te beheersen en onze transportrelaties te adviseren en te assisteren naar de volgende fase in het vervoer waar nieuwe technieken en oplossingen hun intrede zullen doen. Het gebruik van alternatieve brandstoffen, de introductie van volledig elektrisch aangedreven vrachtwagens en de komst van drones en robotten bij het fijnmazig distribueren van goederen en pakketten zijn slechts een paar van de thema’s waar we samen oplossingen voor moeten bedenken. Nederland is op het gebied van het professionele vervoer over de weg nog steeds de koploper van Europa en ik vind het een grote uitdaging om samen met mijn team en het dealernetwerk onze transportrelaties daar bij te ondersteunen”.

Brok startte zijn carrière bij Daimler in 1996 als accountmanager Vans &Trucks  bij MB Leasing NL en na verschillende interne promoties werd hij in 2005 benoemd tot directeur van de divisie Bestelwagens. Sinds 2011 is hij werkzaam als Director Sales and Marketing Passenger Cars Benelux bij Mercedes-Benz Financial Services. In zijn nieuwe verantwoordelijkheid volgt hij Jasper Hafkamp op die met ingang van 1 december a.s. is benoemd tot Executive Director van Daimler Trucks & Buses bij Mercedes-Benz South Africa.