28
mei
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

EU-Project SETPOS succesvol afgesloten: Met FleetBoard een parkeerplaats voor je truck reserveren

Urenlang zoeken naar een vrije parkeerplaats voor je truck om te kunnen overnachten: dat kan binnenkort tot het verleden behoren. Daimler FleetBoard GmbH heeft in het kader van het door de EU gesubsidieerde project SETPOS (Secure European Truck Parking Operational Services) een toepassing ontwikkeld, waarmee chauffeurs onderweg gemakkelijker een vrije parkeerplaats voor hun truck kunnen zoeken en reserveren.

Deze extra functie van de mobiele handheld DispoPilot van FleetBoard biedt de volgende drie mogelijkheden:

  • Een overzicht van de pleisterplaatsen met contactgegevens, aantal parkeerplaatsen, merk brandstof, openingstijden, speciale beveiligde zones en andere faciliteiten.

  • Weergave van pleisterplaatsen met vrije parkeerplaatsen in de omgeving of dichtbij de in het navigatiesysteem ingegeven bestemming.

  • Reservering van een parkeerplaats op een bepaalde dag en een bepaald tijdstip.

De vereiste data en boekingstools zijn afkomstig van Truckinform (www.truckinform.eu), het informatiesysteem voor parkeerplaatsen.

Voor Dr. Ralf Forcher, directeur van Daimler FleetBoard GmbH, is dit succes een veelbelovende aanzet, om de moeilijke parkeersituatie voor vrachtwagens te verbeteren. "Alle betrokkenen zullen profiteren van de mogelijkheid om parkeerplaatsen te reserveren. Aan de ene kant kan de benutting van de parkeerplaatsen efficiënter worden ingepland. Anderzijds kunnen de chauffeurs hun werkdag beter indelen en meer ontspannen naar hun gereserveerde parkeerplaats rijden."

Er is nog niet besloten, wanneer alle FleetBoard klanten van deze nieuwe service gebruik kunnen gaan maken. Eerst moeten de definitieve resultaten van het proefproject geanalyseerd worden en zoveel mogelijk pleisterplaatsen worden uitgerust met de benodigde technische infrastructuur.