04
mei
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

Europe Flyer veilig op weg met hun eerste Mercedes-Benz Actros trucks

Recentelijk zijn er door Europe Flyer uit Huissen twee nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks in gebruik genomen. Voor het transportbedrijf, dat met name in het geconditioneerd groepagevervoer van en naar Spanje en Portugal actief is, zijn dit de allereerste Mercedes-Benz trekkers in het wagenpark. Bovendien zijn de trucks voorzien van een zeer uitgebreid pakket aan veiligheidsopties.

Europe Flyer

Bij transportbedrijf Europe Flyer zijn ruim 250 medewerkers werkzaam en worden dagelijks ca. honderd vrachtwagens ingezet. Een van de belangrijkste transporttaken is het geconditioneerd groepagevervoer van en naar Spanje en Portugal. Maar ook andere vers- of diepgevroren levensmiddelen worden door Europe Flyer naar Nederland, België, Duitsland en Denemarken gereden. Voor de overslag van de geconditioneerde producten heeft men de beschikking over een overslagbedrijf in Huissen met een capaciteit van ruim 3.000 m2.

Eerste Mercedes-Benz trucks

Europe Flyer stelt hoge eisen aan de voertuigen in het wagenpark. Daarnaast wordt er veel geld geïnvesteerd in de meest moderne communicatiemiddelen op de trucks. Zo zijn alle voertuigen uitgerust met een satellietverbinding waarmee iedere vrachtwagen real-time gevolgd kan worden. Ook de temperatuur in de laadruimtes wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week per satelliet nauwkeurig gecontroleerd. Onlangs werden de eerste Mercedes-Benz voertuigen aan het wagenpark van Europe Flyer toegevoegd. De Actros trucks van het type 1851 LS met een 510 pk sterke V8-motor en Megaspace cabine bieden een aantrekkelijke kilometerkostprijs, veel comfort en een zeer uitgebreid pakket aan veiligheidsopties.

Safety first

Beide trucks zijn door Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Wensink Arnhem op verzoek van Europe Flyer uitgerust met het meest uitgebreide veiligheidspakket dat Mercedes-Benz af fabriek levert. Hierin zijn onder andere een Voith retarder, Telligent ESP, chauffeursairbag en gordelspanners opgenomen. Daarnaast levert Mercedes-Benz een aantal interessante Telligent veiligheidssystemen waaronder een noodremsysteem dat zelfstandig een noodstop maakt bij een dreigende botsing, een spoorassistent dat bij het afwijken van de rijbaan de chauffeur middels een signaal waarschuwt en een afstandsregeling waarmee de Mercedes-Benz truck een langzaam rijdende voorligger tijdig signaleert en de snelheid aanpast aan de verkeerssituatie. Bovendien leveren de passieve veiligheidssystemen een belangrijke bijdrage aan de chauffeur en de medeweggebruikers. De cabine voldoet aan de zwaarste veiligheidstests. Niet in de laatste plaats zijn ook de regenspray-werende-wielkasten een bijzonder effectief veiligheidsmiddel. De sproeiregen die het zicht van inhalende auto’s belemmert, wordt zo sterk verminderd.

Niet alleen veilig

De eerste Mercedes-Benz voertuigen in het wagenpark zijn niet alleen voorzien van een uitgebreid pakket aan veiligheidsopties, maar ook van een flink aantal stijlvolle extra’s. De Actros trucks zijn ondermeer voorzien van lichtbakken met vier verstralers, twee luchthoorns, vijf oranje toplichten, een blauwe zonneklep, designspiegels in kleur en een verlichte LED Ster op de grille. Daarmee heeft de Actros al menig hart van de Europe Flyer chauffeurs gestolen. Maar ook de Megaspace cabine, waarin een dubbele bemanning jaarlijks 220.000 kilometer aflegt, is netjes afgewerkt. Voor extra comfort zijn de Actros trucks onder andere uitgerust met een koelkast met onderschuiflade, ergonomische stoelen, leren bekleding, een magnetron, TV/DVD/CD-apparatuur en luxe bedden. Daarmee bewijst de Mercedes-Benz Actros zowel van binnen als van buiten een echte chauffeursauto te zijn.