18
december
2019
|
09:41
Europe/Amsterdam

Euser viert eeuwfeest met komst nieuwe Actros trucks

  • Met tien Actros 1842 LS maakt het nieuwste Mercedes-Benz truckmodel zijn entree in de vloot
  • Veiligheid en brandstofefficiëntie waren belangrijke redenen in de keuze voor de Actros

Euser Transport heeft onlangs haar vloot versterkt met tien Actros-trekkers van de nieuwste generatie. De trucks werden gepresenteerd tijdens het feest ter ere van het honderdjarig bestaan van het Barendrechtse bedrijf. Met de jongste aanwinsten komt het aantal Mercedes-Benz trucks in het wagenpark aan de Ebweg op meer dan honderd.

Veilig én zuinig

In de zoektocht naar versterking voor het wagenpark, viel de keuze van Euser op de nieuwste truck van Mercedes-Benz. Specifiek: tien luchtgeveerde Actros trucks met brede StreamSpace-cabine, die werden aangeschaft door middel van lease via Mercedes-Benz Financial Services. Met de Mercedes-Benz Actros, maakt Euser een keuze voor veiligheid én brandstofverbruik. Zo zijn de trekkers uitgevoerd met alle mogelijke veiligheidssystemen. De MirrorCam vervangt de zijspiegels, verkleint de dode hoek en zorgt ervoor dat de chauffeur constant de hele combinatie in beeld houdt. Sideguard Assist waarschuwt de chauffeur wanneer een persoon of object zich in de dode hoek bevindt. Het sterk verbeterde Active Brake Assist 5 reageert sinds de nieuwe Actros generatie ook op voetgangers, fietsers en objecten. Deze systemen zijn een investering in onze chauffeurs, benoemt algemeen directeur Bas Euser. "Zij moeten hun werk zo veilig mogelijk kunnen doen. Daar hebben zij het juiste gereedschap voor nodig. De nieuwe Actros, met al haar veiligheidssystemen, past bij de standaard die wij daarvoor stellen." De trucks zijn verder uitgerust met de doorontwikkelde Predictive Powertrain Control (PPC). Mede door de aanwezigheid van deze gecombineerde cruisecontrol en versnellingsbaksturing, wil Euser het brandstofverbruik verder terugdringen.

Fleetboard Driver.app tips om zuinig te rijden

Mede door de Multimedia Cockpit is de cabine van de Actros met recht een moderne werkplek. Op het linker scherm wordt de belangrijkste rij- en voertuiginformatie weergegeven. Het rechter display biedt plaats aan onder meer de trucknavigatie, de bediening van de lichten van de truck en de Mercedes-Benz Truck App Portal. Daimler heeft diverse apps ontwikkeld om de chauffeur te ondersteunen bij zijn werkzaamheden. Zo verstrekt Mercedes-Benz Truck Training informatie over hoe de verschillende functionaliteiten van het voertuig optimaal gebruikt kunnen worden en geeft de Fleetboard Driver.app tips om zuinig te rijden. Naast de apps van Daimler, zijn er ook steeds meer applicaties van partners beschikbaar die toepasbaar op een groot aantal verschillende manieren. De trucks van Euser beschikken bovendien over Fleetboard Inzetanalye en Mercedes-Benz Uptime. De wagenparkbeheerders krijgen realtime inzicht in de gegevens van voertuigen in het wagenpark. Samen met Mercedes-Benz Trucks Nederland gaat Euser kijken hoe ze aan de hand van de Fleetboard de efficiëntie van het wagenpark kunnen vergroten.

Euser

Euser is een specialist in distributie uit het Zuid-Hollandse Barendrecht. Het familiebedrijf verzorgt het fijnmazige vervoer voor winkels en horeca. Daarnaast is de logistiek dienstverlener ook actief in het transport van medicijnen en pallets. Om deze transporten in goede banen te leiden, beschikt Euser over een wagenpark van 315 vrachtwagens, waaronder meer dan 100 Mercedes-Benz trucks.