09
december
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Extra smalle Fuso Canter voor AREA Reiniging

AREA Reiniging uit Emmen vond in de nieuwe Fuso Canter 3S13 een lichte bedrijfswagen die voldeed aan ogenschijnlijk tegenstrijdige inzeteisen. Omdat de bedrijfswagen naast de vaste werkzaamheden als handveegauto in de winter ook inzetbaar dient te zijn als strooiwagen op de smalle fietspaden in de regio koos het bedrijf voor de extra smalle uitvoering van de Canter. De Canter 3S13 is slechts 1.695 mm breed, maar heeft toch een hoog laadvermogen en dat is een vereiste voor het transport van grote hoeveelheden strooizout. De nieuwe Fuso Canter werd in samenwerking met De Poel carrosseriebouw uit Emmen geleverd door Mercedes-Benz en FUSO bedrijfswagendealer Wensink Emmen.

‘Alles viel samen’

Albert Smit van AREA Reiniging vertelt over het aanschafproces: ‘Eén van onze werkzaamheden is het bestrooien van fietspaden bij vorst. De gemeente Emmen legt meer vrijliggende fietspaden aan waardoor een zeer smalle bedrijfswagen, maar wel met een hoog laadvermogen, vereiste was. Uiteindelijk ging het tussen twee merken. Doorslaggevend voor de keuze van de Canter was de aantrekkelijke prijs en het feit dat bedrijfswagendealer Wensink het Fuso-dealerschap overnam. We hebben meerdere lichte bedrijfswagens van Mercedes-Benz rijden en zijn al jaren zeer te spreken over de service van Wensink. Zo viel alles eigenlijk samen voor de Fuso Canter’ De Fuso Canter 3S13 is door carrosseriebouwer De Poel voorzien van een laadbak en gereedschapskist tussen de bak en de cabine.

Ervaring tot nu toe

De Canter is uitgerust met DUONIC® transmissie. Deze automaat met dubbele koppeling maakt het schakelgedrag uiterst vloeiend, zonder verlies van koppel. De vaste chauffeur op de Canter 3S is dan ook erg tevreden met het rijgedrag van de lichte bedrijfswagen. Smit: ‘We hebben de wagen nu een aantal weken in gebruik en we zijn er bijzonder over te spreken. We hebben tot op heden geen enkel minpuntje kunnen ontdekken. Vanwege onze positieve ervaringen tot dusver en omdat het chassis van de Canter zo veel opbouwmogelijkheden biedt, is de kans groot dat we volgend jaar voor andere inzetuitdagingen ook bij Fuso uitkomen.’

AREA Reiniging

AREA Reiniging uit Emmen is het bedrijf dat in de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen afval inzamelt, straten reinigt, gladheid bestrijdt, kolken leegt en ‘plaagdieren’ beheerst en is een overheidsgedomineerde organisatie. Dat betekent dat de aandelen van AREA in handen zijn van de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen. Het bedrijf heeft 71 bedrijfswagens in gebruik, variërend van lichte bedrijfswagens zoals de Fuso Canter tot 28 tons huisvuilauto’s.