06
september
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Finale FleetBoard Driver's League 2011: Smeets Beheer op het podium

De spanning was te snijden tijdens de finale van de 9e FleetBoard Driver's League. In het Duitse Münsingen leverden 25 truckchauffeurs uit dertien landen de ultieme strijd om de titel. Uiteindelijk kon Karsten Krüger van DOEGO Fruchthandel uit Duitsland dit jaar de overwinning op zijn naam schrijven, op de voet gevolgd door Dawied Walczak van Smeets Beheer B.V., die overall als tweede eindigde.

Tot één van de uitdagingen behoorde een 30 km lang parcours op de openbare weg langs provinciale wegen, snelwegen en in de bebouwde kom. Beoordeeld werd de rijstijl van de deelnemers was met ondersteuning van het FleetBoard voertuigmanagementsysteem. De chauffeurs konden het bewijs leveren, hoe zuinig zij met hun trucks konden rijden en bereikten topwaarden tussen 8,1 en 9,9 (op een schaal van 1-10). De chauffeur Sebastian Walczak van het Nederlandse bedrijf HSF werd op dit onderdeel zelfs eerste.

De Driver's League was ook op milieugebied een succes: alle 9.000 deelnemers hebben gedurende de wedstrijdperiode de CO2-uitstoot van hun voertuig met één extra procent kunnen verlagen en dat komt overeen met ongeveer één extra ton CO2 per jaar per truck.

"De finalisten van de Driver's League zijn de beste Mercedes-Benz truckchauffeurs ter wereld. De chauffeurs zijn meestal de laatste schakel in de keten en verdienen respect voor hun dagelijkse prestaties op de weg. Met FleetBoard kunnen zij hun preventieve, zuinige en onderhoudsarme rijstijl bewijzen en dragen daarmee actief bij aan een schoner milieu", aldus Markus Lipinsky, directeur van Daimler FleetBoard GmbH, bij de huldiging van de winnaars.