18
augustus
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

FleetBoard app voor chauffeurs nu in Google Playstore te downloaden

  • Mercedes-Benz FleetBoard introduceert FB Driver.app waarmee chauffeurs hun rijstijl direct inzichtelijk hebben

  • De app kan gekoppeld worden aan FleetBoard en biedt diverse extra funties als Time Management, Fitness-Coach en Mijn Community

  • FB Driver.app voor Android per direct gratis te downloaden in Google Play

Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard lanceert een smartphone-app speciaal afgestemd op de behoeften van chauffeurs. De app kan gekoppeld worden aan FleetBoard, waardoor chauffeurs hun rijstijlwaardering direct inzichtelijk hebben. Daarnaast biedt de FB Driver. app verschillende andere functies. Zo kunnen chauffeurs hun rij- en rusttijden handig bijhouden en “connecten” met andere chauffeurs. Ook biedt de app een tool die helpt bij het handhaven van een gezond eetpatroon en laat een stappenteller zien hoe veel de chauffeur dagelijks beweegt. De app is vanaf heden gratis te downloaden in Google Play store.

Rijstijl direct inzichtelijk

FB Driver.app is speciaal ontworpen om aan de behoeften van vrachtwagenchauffeurs te voldoen. Met de app hebben chauffeurs voor het eerst direct toegang tot hun voertuiggegevens, alsmede de gegevens van de FleetBoard diensten Time Management en Performance Coach. Met de hoofdfunctie van de app, Performance Coach, heeft de chauffeur inzicht in zijn huidige rijstijl en kan hij zien hoe de waardering zich verhoudt tot het gemiddelde van alle chauffeurs. Niet alleen ziet de gebruiker een overzicht van de laatste twaalf ritten, ook zijn de ritten oproepbaar waarna de rijstijldetails per rit zichtbaar worden. Chauffeurs die willen weten in welk aspect van hun rijstijl nog winst te behalen valt, hebben met de app een motiverende tool in handen. Niet alleen biedt de app inzicht in de rijstijl van de chauffeur, ook laat de app bij Mijn Truck belangrijke voertuiggegevens zien, zoals het brandstof- en AdBlue-niveau, de kilometerstand en de PPC-waarden.

Handige extra functies zoals Time Manager en Fitness-Coach

De functie Time Manager stelt chauffeurs bovendien in staat om een overzicht van rij- en rusttijden bij te houden, zowel dagelijks als wekelijks. De app biedt de mogelijkheid zichtbare en hoorbare signalen in te stellen om op tijd aan te geven wanneer het tijd is voor rust. Een andere handige functie is Fitness-Coach. Chauffeurs kunnen hiermee gemakkelijk bijhouden hoeveel water ze gedronken hebben en hoeveel groente en fruit ze hebben gegeten. Tevens telt Fitness-Coach, indien de Smartphone dit toestaat, automatisch de stappen van de gebruiker, zodat chauffeurs in kunnen zien op welke dagen extra beweging aan te bevelen is. Ook biedt de functie verschillende coachingvideo’s met fitnessoefeningen die in de cabine uitgevoerd kunnen worden. Met de functie Mijn Community vindt de gebruiker gemakkelijk andere gebruikers waarmee vervolgens berichten uitgewisseld kunnen worden. FB Driver.app is momenteel alleen beschikbaar op Android.