01
juli
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

FleetBoard overtuigt FleuraMetz

  • Test met verschillende telematicasystemen bracht meerwaarde Mercedes-Benz FleetBoard aan het licht

  • In totaal 42 trekkers en combi’s van diverse merken nu uitgerust met FleetBoard

  • Inmiddels meer modules geactiveerd

Na een test met verschillende telematicasystemen heeft FleuraMetz uit Aalsmeer ervoor gekozen om bijna het complete multimerk wagenpark uit te rusten met Mercedes-Benz FleetBoard. Met name de duidelijkheid van de analyse en de extra mogelijkheden die het systeem biedt, waren doorslaggevend in de keuze voor FleetBoard.

FleetBoard voor alle merken

Eerder dit jaar werden door truckdealer Biemond & Van Wijk elf Mercedes-Benz Actros trucks in uiteenlopende configuraties geleverd aan FleuraMetz. Deze voertuigen werden toegevoegd aan de moderne multimerkvloot van de leverancier en transporteur van kwaliteitssnijbloemen. Om meer efficiëntievoordelen te behalen en minder belastend voor het milieu te kunnen opereren, besloot FleuraMetz verschillende telematicasystemen te testen in het wagenpark. Omdat de hardware van FleetBoard standaard geleverd wordt op de Actros, werd ook ervaring opgedaan met het systeem van Mercedes-Benz. De focus lag daarbij op de module Inzetanalyse waarin het brandstofverbruik, de rijstijl en inzetzwaarte zijn opgenomen. FleuraMetz was zeer te spreken over de duidelijkheid van de FleetBoard-analyse. Ook de mogelijkheid tot het uitbreiden met extra modules sprak hen aan. Omdat FleetBoard ook op andere merken vrachtwagens geïmplementeerd kan worden, werd besloten om 42 van de 50 trucks met het systeem uit te rusten.

Ontzorgen en bijsturen

Met FleetBoard heeft FleuraMetz een tool in handen om beter inzicht te krijgen in het brandstofverbruik van de vrachtwagens en de rijstijl van de chauffeurs. Hierdoor kan er waar nodig bijgestuurd worden om de kosten gedurende de looptijd te beperken. Naast de module Inzetzanalyse zijn inmiddels ook de modules Tachodownload en Onderhoudsplanning aan het FleetBoard-pakket toegevoegd. Het digitaal uitlezen van de tachograaf op de trucks levert aanzienlijke tijdwinst op. Met de module Onderhoudsplanning kan dealer Biemond & Van Wijk het benodigde onderhoud tijdig signaleren en inplannen op een voor FleuraMetz gunstig moment. Hierdoor worden zowel geplande als ongeplande stilstand tot een minimum beperkt. In de toekomst wordt mogelijk de module Berichtenverkeer aan het FleetBoard-pakket toegevoegd. Hiermee kunnen gemakkelijker boodschappen tussen kantoor/planning en chauffeur worden uitgewisseld. Niet alleen wordt de Total Cost of Ownership van de met FleetBoard uitgeruste trucks aantrekkelijker, ook heeft het ontzorgen vanuit Mercedes-Benz een duidelijke meerwaarde.

Fleura Metz

Met vijf vestigingen in Nederland mag FleuraMetz Cash & Carry zich marktleider noemen. Vanuit deze vestigingen, met name in groothandelscentra, wordt samen met toeleveranciers van hardware en planten een totaalconcept voor bloemisten aangeboden. FleuraMetz beschikt over een divers assortiment snijbloemen. Anno 2014 worden ca. 40.000 bloemisten bediend door in totaal 1.250 FleuraMetz medewerkers.