23
september
2019
|
13:44
Europe/Amsterdam

FUSO eCanter als emissievrije transportoplossing op vakbeurs Ecomobiel

 • De elektrisch aangedreven eCanter vertegenwoordigt FUSO op duurzame mobiliteitsbeurs

 • De compacte, stille en emissievrije vrachtwagen is perfect uitgerust voor stadsdistributie

 • De eCanter is een volledig elektrische truck die in serie wordt geproduceerd

  FUSO Trucks neemt op dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 oktober deel aan Zero Emission | Ecomobiel in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Dit jaar is er op de mobiliteitsvakbeurs ruim aandacht voor emissievrije voertuigen. In dat kader presenteert FUSO tijdens deze 11de editie de volledig elektrische eCanter.

  Zero Emission | Ecomobiel

  Zero Emission | Ecomobiel is dé vakbeurs voor professionals in duurzame mobiliteit. Ieder jaar biedt het evenement praktische oplossingen om economischer en duurzamer om te gaan met mobiliteitsvraagstukken. Koplopers op het gebied van duurzaamheid tonen ook dit jaar weer hun innovatieve oplossingen. Op de beurs worden duurzame alternatieven getoond voor personenvervoer én goederentransport, waaronder de FUSO eCanter. Bovendien wordt op het event ruim aandacht besteed aan diverse andere zaken rondom duurzame mobiliteit, zoals infrastructuur, onderzoek en beleid.

  FUSO eCanter

  De compacte, volledig elektrisch aangedreven truck mag niet ontbreken in de Brabanthallen. De eCanter heeft geen CO2-uitstoot, veroorzaakt geen geluidsoverlast en is uitermate compact. Ondanks zijn formaat heeft het voertuig een laadcapaciteit van drie tot vier ton, afhankelijk van het gebruik en de opbouw. Dit alles maakt de eCanter bij uitstek geschikt voor stadsdistributie. De elektrische aandrijflijn van het voertuig bevat zes hoogspanningslithium-ion batterijen met 420 V en 13,8 kWh, waardoor de eCanter een actieradius heeft van 100 km. De eerste praktijkresultaten bij transporteurs in binnen- en buitenland laten een betrouwbare inzet en aantoonbare besparingen zien Overigens heeft de eCanter onlangs een bijzondere mijlpaal behaald: de 150 FUSO-voertuigen die wereldwijd actief zijn, hebben tezamen 1 miljoen kilometer gereden.