22
juni
2016
|
02:00
Europe/Amsterdam

FUSO RoadShow met unieke Canter E-cell

  • Mercedes-Benz Trucks presenteert 20 juni tot en met 7 juli de veelzijdigheid van FUSO tijdens de FUSO Roadshow

  • Primeur: 100% emissievrije aangedreven prototype van de FUSO E-Cell

  • Vanwege duurzaamheid is dit voertuig extra aantrekkelijk voor gemeenten en overheden

Van maandag 20 juni tot en met donderdag 7 juli staat de FUSO Roadshow op de agenda bij verschillende Mercedes-Benz FUSO dealers en klanten in het hele land. De primeur van de Roadshow is het prototype van de volledig emissievrije FUSO Canter E-Cell. Het is de eerste keer dat de emissieloze E-Cell in Nederland te zien is.

De FUSO Canter E-Cell

De FUSO Canter E-Cell is de eerste in kleine productie gebouwde, puur elektrisch aangedreven lichte truck die emissievrij en bijna geruisloos rijdt. Ruim drie weken zal het elektrische voertuig, dat door de fabriek in Stuttgart beschikbaar is gesteld, te zien zijn in Nederland. “Dat de E-Cell naar Nederland komt is een absolute primeur! Niet alleen omdat het om een prototype gaat maar vooral omdat deze voertuigen de toekomst hebben,” aldus Guido de Ruijter van Mercedes-Benz Nederland. “We zijn trots dat we de elektrische truck aan onze klanten kunnen laten zien.”

De permanente elektromotor van de Canter E-Cell levert 110 kW via de transmissie aan de achteras. Het chassis is toegelaten voor een GVW van zes ton. Qua uiterlijk onderscheidt de E-Cell zich alleen van zijn voorgangers door accupakketten die aan beide zijden van het chassis zijn gemonteerd. Door zijn hoge laadvermogen, lage eigen gewicht en kleine draaicirkel is de FUSO een perfecte truck voor stedelijk distributietransport.

“De FUSO Canter is door zijn veelzijdigheid en opbouwvriendelijkheid al uitermate geschikt voor gemeenten, hoveniers en aannemers. Dat de E-Cell 100% elektrisch is, maakt hem voor overheden nog aantrekkelijker. Tijdens de EU klimaattop in Parijs zijn harde afspraken gemaakt om de CO2 uitstoot te verminderen. Voertuigen als de Canter E-Cell kunnen daar een grote bijdrage aan leveren,” zegt Guido de Ruijter. “Deze FUSO is niet alleen goed voor het milieu maar zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit in stedelijke gebieden.”

FUSO Roadshow

De Roadshow is gestart op 20 juni bij Mercedes-Benz dealer Gomes en zal op 7 juli eindigen bij Hogenbirk Bedrijfswagens. Naast de E-Cell zullen ook de hybride en diesel varianten van de FUSO tijdens de Roadshow getoond worden aan het publiek. Aan de hand van verschillende uitvoeringen zullen de FUSO voertuigen laten zien hoe functioneel ze zijn. De FUSO zal onder andere als strooiauto, als kipper, met open en gesloten laadbak en met hoogwerker te zien zijn.