20
februari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Gebroeders van Veldhuizen Transport breidt Mercedes-Benz vloot uit

Sinds anderhalf jaar levert Mercedes-Benz een belangijke bijdrage aan het wagenpark van Gebroeders van Veldhuizen Transport uit Veenendaal. Met de ingebruikname van drie nieuwe Actros 1842 LS trekkers en een order van nog eens vier nieuwe Actros 1830 L bakwagens staat de teller totaal op elf trucks.

Gebroeders van Veldhuizen Transport koos ter vervanging van voertuigen in het wagenpark de meest rendabele oplossing die er nu te koop is. Daarbij waren een laag brandstofverbruik, een sterke uitstraling en de schone Euro 6-norm belangrijke eisen. De nieuwe Actros sprong er volgens eigenaren Berth en Dick van Veldhuizen uit. De compleet nieuw ontwikkelde truck voldoet ruim aan alle eisen. Alle nieuwe Actros trucks werden geleverd met schone en zuinige Euro 6-motor waarmee het transportbedrijf haar logistieke keten verder verduurzaamt. Deze Mercedes-Benz trucks worden ingezet voor nationale distributiewerkzaamheden en leggen tussen de 90.000 en 100.000 kilometer per jaar af. De keuze voor de StreamSpace-cabine heeft dan ook te maken met de lagere instap. Gebroeders van Veldhuizen Transport is content met de eerste verbruikscijfers. De inzet kent veel stops en laat daarbij toch een verbruik van 1 op 3,85 zien. Tijdens een langere rit naar München werd zelfs een verbruik van boven de 1 op 4 gerealiseerd.

Gebroeders van Veldhuizen Transport

Het Veenendaalse transportbedrijf kent een lange historie en werd in 2002 benoemd tot hofleverancier. Gebroeders van Veldhuizen Transport is specialist in diverse transporten in de Benelux, Noord-Frankrijk en Duitsland en in het op- en overslaan van goederen. Hiervoor heeft het de beschikking over een vloot van 38 eenheden. Met de aanschaf van de zeven nieuwe Actros trucks komt het aandeel van Mercedes-Benz op elf. Naast de nieuwe Actros rijden er ook huidige Actros en Axors trucks in het wagenpark. Vaste mobiliteitspartner SternTrucks Veenendaal met wie Gebroeders van Veldhuizen Transport een prettige relatie onderhoudt, leverde deze trucks. Huisleasemaatschappij Mercedes-Benz CharterWay had ook een waardevolle bijdrage aan de aanschaf. Deze Actros trucks worden middels een Reparatie & Onderhoudscontract periodiek onderhouden.