01
februari
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Geodis Group neemt 18 milieuvriendelijke Mercedes-Benz trucks in gebruik

De afgelopen periode heeft Geodis BM Netherlands gefaseerd achttien nieuwe Mercedes-Benz trucks in gebruik genomen bestaande uit vijftien tweeassige en drie drieassige Actros trekkers. Deze bedrijfswagens worden ingezet voor de distributieactiviteiten van de Geodis Group. Om het milieu zo maximaal mogelijk te sparen zijn deze trucks aangepast voor het gebruik van Biodiesel als brandstof.

De afgelopen periode werden in totaal achttien Mercedes-Benz Actros trucks gefaseerd door Mercedes-Benz bedrijfswagendealer ROGAM uitgeleverd. Mercedes-Benz is dankzij de hoge mate van betrouwbaarheid en het goede brandstofverbruik een van de vaste mobiliteitspartners van Geodis. Ook de uitstekende relatie met Mercedes-Benz dealer ROGAM wordt zeer gewaardeed. De tweeassige voertuigen zijn van het type Actros 1844 LS met slaapcabine en worden onder meer ingezet voor het vervoer met tankopleggers. De overige trucks zijn drieassige Actros 2544 LS met voorloopas en twee gestuurde assen. Deze worden ingezet als LZV-combinatie met een combitrailer en een D-Tec combidolly. De totale combinatie beschikt dan over maar liefst tien assen. Door toepassing van deze LZV-combinaties kan het aantal voertuigbewegingen met maar liefst een derde verminderd worden. Dit levert een bijdrage aan de reductie van brandstof en CO2-uitstoot. De dealer heeft deze trucks voorzien van een aparte tank voor de standkachel en enkele motorische instellingen aangepast om de Actros geschikt te maken voor het gebruik van Biodiesel B30.

Toepassing van Biodiesel

In Rotterdam is het initiatief genomen om de CO2-uitstoot te verminderen. In het kader hiervan hebben onder meer vijf grote vervoerders afgesproken om met ca. zestig trucks en huisvuilwagens op Biodiesel te gaan rijden. Niet alleen de C02-uitstoot vermindert hierdoor substantieel, maar ook wordt de vervoerssector minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Biodiesel bestaat uit een mengsel van 30 procent biodiesel en 70 procent fossiele diesel.

De Geodis Group

Met meer dan 30.000 werknemers in 120 landen behoort Geodis tot de top acht van logistieke dienstverleners in de wereld. Wereldwijd wordt multimodaal elke stap in de logistiek keten door het bedrijf beheerst. Geodis rekent distributie, logistiek, weg-, lucht- en zeevracht, groepagevervoer, expresservice, freight forwarding en reverse logistics tot het dienstenpakket. De Nederlandse divisie van Geodis BM biedt naast tanktransport voor chemicaliën, gas, vloeistoffen en levensmiddelen door heel Europa ook full truckload- en contrainertransport door de Benelux aan. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de sectoren health care, consumer goods en automotive. Alle onderdelen van de Geodis Group vullen elkaar aan bij de uitvoering van de werkzaamheden. In Nederland heeft men daarvoor de beschikking over een wagenpark van 137 eenheden waarvan bijna de helft werd geleverd door Mercedes-Benz