21
april
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

Gezonde competitiedrang bij FleetBoard Drivers’ League 2009

Vanaf maandag 1 juni a.s. gaan duizenden gemotiveerde truckchauffeurs voor de 7e keer de strijd aan met elkaar en met zuinig rijden in de internationale Mercedes-Benz FleetBoard Drivers’ League competitie. Een maand lang wordt eerst op nationaal niveau de ultieme strijd ge(st)reden op rijvaardigheidsgebied waarbij een effciënte, zuinige en veilige rijstijl centraal staan. De winnaars van elk land gaan door naar de Europese finale in Stuttgart.

TRUCKERMANIA

Begin juni start de 7e editie van de Drivers’ League, de door Mercedes-Benz FleetBoard georganiseerde internationale competitie voor truckchauffeurs. Onder het motto ‘TRUCKERMANIA’ gaan van 1 tot en met 30 juni duizenden ambitieuze truckchauffeurs de ultieme uitdaging aan om tot de beste Mercedes-Benz chauffeur bekroond te worden. Kostenbeheersing is voor bedrijven en chauffeurs in de transportsector belangrijker dan ooit. De chauffeurswedstrijd waarbij een efficiënte en zuinige rijstijl wordt gecombineerd met sportieve elementen, wint dan ook aan populariteit. Vorig jaar deed een recordaantal van 4.000 deelnemers mee. Dit jaar worden 4.500 aanmeldingen uit verschillende Europese landen verwacht.

Beste Mercedes-Benz chauffeur van Europa

De chauffeurs worden elke rit door middel van het FleetBoard Voertuigmanagementsysteem gemonitord op hun rijvaardigheden. Het gaat erom zo zuinig, efficiënt en veilig mogelijk te rijden. Ook het anticiperen op moeilijke omstandigheden op de weg wordt beoordeeld. Dit jaar vinden voor het eerst nationale voorrondes plaats. De winnaars van elk land worden uitgenodigd voor de exclusieve Europese finale in Stuttgart, om te strijden voor de felbegeerde titel ‘Beste Mercedes-Benz chauffeur’. De eerste prijs is een DTM VIP-ticket inclusief overnachting voor twee personen. Het winnende bedrijf ontvangt drie maanden lang een Actros trekker gratis in bruikleen. Het TRUCKERMANIA evenement wordt gesponsord door Mercedes-Benz CharterWay, MercedesServiceCard, Mercedes-Benz Accessoires, Shell en Allianz verzekeringen.

FleetBoard Voertuigmanagementmodule

De chauffeurs worden een maand lang dagelijks tijdens hun werkzaamheden gevolgd met de Inzetanalyse Service, kloppend hart van FleetBoard’s Voertuigmanagementsysteem. Deze servicemodule maakt het mogelijk de rijstijl van iedere chauffeur en het daaraan gekoppelde brandstofverbruik van elke vrachtwagen te analyseren en te controleren. Hierbij worden factoren als de totale afstand, de gereden route, de snelheid, de rusttijd, het remgedrag en het gemiddelde totale brandstofverbruik onder de loep genomen. Deelname is gebonden aan een aantal voorwaarden. Zo dienen deelnemende trucks te zijn uitgerust met de FleetBoard Voertuigmanagementmodule en daarnaast dienen de chauffeurs tijdens de competitiemaand minimaal 4.000 kilometer te verrijden.

Kostenbeheersing

Bedrijven in de transportsector kunnen het pan-Europese TRUCKERMANIA niet alleen aangrijpen om chauffeurs te stimuleren efficiënt(er) te rijden en hun rijvaardigheden op dit gebied te verhogen. De competitie biedt een uitstekend middel om kosten en rendement tegen het licht te houden. Meedoen levert in dat kader dan ook een waardevolle bijdrage. Uit de resultaten van de afgelopen jaren blijkt dat voor de meeste deelnemende chauffeurs, efficiënt en zuinig rijden een tweede natuur is geworden. In een gemiddeld transportbedrijf waarbij de brandstofkosten ongeveer de helft van de totale kosten beslaan, levert dat al snel 10 tot 15 procent besparing op. Met modules als Transportmanagement en Timemanagement helpt FleetBoard ondernemers een beter inzicht te verkrijgen in de exploitatiekosten van hun transporttaak.

Bedrijven kunnen zich tot uiterlijk 28 mei 2009 inschrijven op www.driversleague.com. Op deze site is ook meer informatie te vinden over prijzen, voorwaarden voor deelname, registratie, tips en het verloop van de competitie.