14
december
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Goede vooruitzichten voor 2011: Positieve orderpositie Mercedes-Benz fabriek in Wörth

  • Productie ten opzichte van 2009 met ca. 60 procent gestegen

  • Productie Actros uitgebreid naar Brazilië en Turkije

  • Nieuwe Atego truck of the Year 2011

  • Goede vooruitzichten Mercedes-Benz Trucks en fabriek in Wörth voor 2011

Het economisch herstel van de vrachtwagenbranche heeft zich in 2010 aanmerkelijk sneller ontwikkeld dan aanvankelijk werd verwacht. In het crisisjaar 2009 zag de Mercedes-Benz fabriek in Wörth de afzet nog met ca. 50 procent teruglopen, maar sinds begin dit jaar vertoont de mondiale bedrijfswagenmarkt een opwaartse trend. Hierdoor kon de fabriek in Wörth de werktijdverkorting al in mei beëindigen en dat was een maand eerder dan gepland. De productie nam dit jaar ten opzichte van 2009 met ca.
60 procent toe.

Duidelijke afzetstijging Mercedes-Benz Trucks

In het derde kwartaal 2009 realiseerde Mercedes-Benz Trucks een afzetstijging van
49 procent naar 35.300 voertuigen. In Brazilië nam de afzet met 30 procent toe naar 11.200 voertuigen, wat veroorzaakt werd door de uiterst goede economische ontwikkeling en stimulerende maatregelen door de overheid. De groeiende vraag en de uitbreiding van de marktpositie van Mercedes-Benz vrachtwagens in Europa droegen bij aan de positieve ontwikkeling van het afzetvolume. De positieve respons van de klanten komt ook tot uitdrukking in de stijging van het marktaandeel in 2010. Voor het vierde kwartaal van dit jaar en voor 2011 verwachten Mercedes-Benz Trucks en de fabriek in Wörth een voortzetting van deze positieve trend.

Actros-leveringen naar Brazilië en Turkije

De goede orderpositie van de fabriek in Wörth is ook het gevolg van de uitstekende marktontwikkeling in Brazilië en Turkije. In Brazilië groeide het segment van zware trucks in de periode januari-september 2010 met 76 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Om aan deze stijgende vraag te kunnen voldoen worden de
Mercedes-Benz Actros bouwvoertuigen en trucks voor het transport over lange afstanden sinds augustus ook in Brazilië aangeboden. De voertuigen worden op dit moment kant-en-klaar uit Wörth aangeleverd, maar in de toekomst zal de Actros in de Braziliaanse fabriek in Juiz de Fora worden geassembleerd.

Daarnaast wordt de Actros vanaf december 2010 eveneens in de fabriek in het Turkse Aksaray geproduceerd en daarmee reageert Mercedes-Benz Trucks op de toenemende vraag naar zware trucks in Turkije. Mercedes-Benz Trucks kon in dit segment inmiddels een marktaandeel van meer dan 40 procent realiseren.